orleans zrážkaReuters
StoryEditor

Do davu na karnevalovom sprievode vrazilo auto, polícia vylučuje terorizmus

26.02.2017, 07:28
Autor:
ČTKČTK
Polícia vylúčila teroristický čin, podľa nej bol muž pod silným vplyvom alkoholu či drog.

Počas fašiangového sprievodu v americkom meste New Orleans vrazil v sobotu večer muž s autom do davu ľudí. Podľa miestnej polície bolo zranených 28 osôb, z toho päť vážne, nikto podľa nej nie je v ohrození života. Informovala o tom dnes agentúra AP. Páchateľa na mieste zadržanli. 

Incident sa stal v sobotu večer miestneho času (asi dve hodiny po polnoci SEČ) v centre mesta. Televízia CNN uviedla, že muž s dodávkou najprv narazil do dvoch áut a potom do davu divákov, ktorí sa prizerali fašiangovému sprievodu. "Domnievame sa, že podozrivý bol pod silným vplyvom alkoholu," uviedol šéf miestnej polície Michael Harrison.

Podľa riaditeľa záchrannej služby bolo zranených 28 ľudí, z toho 21 osôb bolo hospitalizovaných. Zdravotný stav piatich ľudí je vážny. Medzi zranenými sú aj malé deti.

Podobný incident sa stal v sobotu popoludní v nemeckom Heidelbergu, kde tridsaťpäťročný muž narazil s osobným autom do skupiny ľudí na chodníku a tri osoby zranil. Sedemdesiattriročný Nemec svojim ťažkým zraneniam v nemocnici podľahol. Podľa polície išlo o čin psychicky narušeného človeka.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 02:04