StoryEditor

Zhoďme jadrovú bombu pri Poľsku a zastavíme zásobovanie, navrhujú v Rusku

04.02.2023, 10:44
Autor:
rvrv

Podľa pozorovateľov ruského diania sa však zmienka o potrebe preťať dôležité zásobovacie trasy Ukrajincom plne kryje so záujmami ruskej armády.

Ruský moderátor Vladimir Solovjov navrhol zhodiť taktickú jadrovú bombu na ukrajinskom území pri hraniciach s Poľskom a účinne tak zabrániť dodávkam západných zbraní krajine brániacej sa ruskej agresii. Nie je to samozrejme prvýkrát, čo sa pohral s myšlienkou použitia jadrovej zbrane.

Podľa pozorovateľov ruského diania sa však zmienka o potrebe preťať dôležité zásobovacie trasy Ukrajincom plne kryje so záujmami ruskej armády.

image

Prelomové rozhodnutie v USA. Peniaze, ktoré zhabali ruskému oligarchovi, pôjdu na obnovu Ukrajiny

"Potrebujeme obnoviť testy jadrových zbraní"

Tá sa v posledných mesiacoch zameriava, a to pomerne úspešne, predovšetkým na energetickú infraštruktúru krajiny. V jej odhodlaní sa brániť sa však nezmenilo nič.

Naopak množiace sa informácie o tom, ako ukrajinskí vojaci nemajú dostatok munície, a to najmä tej ťažkej, dávajú priestor pre ruských stratégov uvedomovať si, že keby jej vinou výpadkov dodávok mali obrnenci ešte menej, pomohlo by to inváznym silám v novej ofenzíve. Špekuluje sa, že by mohla začať na konci februára, teda v prvom výročí ruského vpádu na Ukrajinu.

Ruská armáda má podľa rôznych názorov vo výcviku stovky tisíc ľudí, ktorých chce potom vrhnúť na front.

image

Štôlne plné sektu. V Bachmute sa bojuje o slávnu fabriku na šumivé víno

„Potrebujeme obnoviť testy jadrových zbraní, opustiť všetky súvisiace zmluvy o zákaze jadrových skúšok, vykonať demonštratívny test strategických jadrových zbraní,“ vyhlásil Solovjov v jednom zo svojich programov.

Podľa moderátora, ktorý je označovaný za hlásnu trúbu Kremľa, už nestačí len vytyčovať, čo je najneskoršou hranicou ruskej trpezlivosti.

Taktická jadrová zbraň by sa mohla podľa neho použiť pri „vstupe“ do Poľska, aby sa zabránilo zásobovaniu práve cez túto krajinu. Zničiť by sa podľa Solovjova mali aj všetky mosty cez rieku Dneper, ktorá preteká stredom Ukrajiny.

„Stále vidíme, že železničné spojenie plne funguje. Nechápem, prečo lode prevážajúce vojenský materiál neboli potopené. Nechápem, prečo neboli zasiahnuté nákladné vlaky,“ pokračoval vo svojom rozjímaní Solovjov, ktorý opäť navrhol, aby boli ničené nezávisle od toho, na akom území sa nachádzajú.

image

Dostrel HIMARS-ov sa môže strojnásobiť. Američania pošlú Ukrajine nové rakety, píšu FT

Prepierané tanky

Rusi by sa mohli v pokusoch preťať zásobovacie trasy snažiť o to viac, že USA sľúbili v piatok Ukrajine dodať okrem systémov protivzdušnej obrany Hawk aj najnovšie vyvinuté rakety GLSDB (Ground Launched Small Diameter Bomb), ktoré môžu byť odpaľované aj zo systémov HIMARS a majú dolet až 150 kilometrov.

O toto „strelivo“ Ukrajina žiada už dlhodobo a sľubuje si od neho, že pomôže naopak jej v ofenzíve proti Rusom. Teda okrem desiatok obrnených transportérov, ktoré už zo Západu na Ukrajinu mieria.

Médiá samozrejme prepierajú aj sľúbené desiatky tankov Leopard 2 a 1, ktoré majú pomôcť prelomiť ruskú obranu. Ale to je pomoc, ktorá sa zrealizuje skôr až za ďalšie dlhé mesiace a pomôže v dostatočnom množstve Ukrajine až niekedy na prelome jari a leta, ak nie neskôr.

01 - Modified: 2024-04-19 20:44:29 - Feat.: - Title: Pripomienku povstania v židovskom gete vo Varšave poznamenal incident, narušil ho muž s palestínskou vlajkou 02 - Modified: 2024-04-19 19:48:16 - Feat.: - Title: "Plánovaný atentát". Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze 03 - Modified: 2024-04-19 19:20:40 - Feat.: - Title: Mysleli si, že je špión. Američan, bojujúci na ruskej strane, zahynul v Donecku 04 - Modified: 2024-04-19 16:34:29 - Feat.: - Title: Rusi opäť zaútočili na Odesu, poškodili zariadenie v dôležitom prístave 05 - Modified: 2024-04-19 15:11:08 - Feat.: - Title: Európska únia pripravuje nový balík sankcií voči Rusku. Zamerajú sa na "obchádzačov"
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 09:33