Policajní vyšetrovatelia zaisťujú dôkazy po útoku nožom na železničnej stanici Gare de Lyon v Paráži. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Muža podozrivého z útoku na stanici Gare de Lyon v Paríži opäť vzali do väzby

04.02.2024, 19:02
Autor:
TASRTASR

Podozrivú osobu zadržali policajti v sobotu ráno krátko po útoku nožom, ktorý si vyžiadal troch zranených.

Muž podozrivý zo sobotňajšieho útoku nožom na parížskej železničnej stanici Gare de Lyon je opäť vo vyšetrovacej väzbe. Podľa denníka Le Parisien to v nedeľu oznámila parížska prokuratúra.

Podozrivú osobu zadržali policajti v sobotu ráno krátko po útoku nožom, ktorý si vyžiadal troch zranených.

Muža následne vzali do vyšetrovacej väzby, z ktorej ho však v sobotu večer formálne prepustili, aby mohol byť hospitalizovaný v psychiatrickej liečebni. Jeho stav bol totiž podľa lekárov "nezlučiteľný s opatrením obmedzujúcim pohyb".

Denník Le Parisien s odvolaním sa na svoje zdroje informoval, že 32-ročný zadržaný má psychické problémy.

Policajti u neho našli aj antipsychotické a antiepileptické lieky, ako aj objednávací lístok na konzultáciu v psychiatrickej nemocnici v talianskom meste Turín. Muž bol v psychiatrickej ambulancii sledovaný takmer sedem rokov a bol aj hospitalizovaný. Podozrivý je malijskej národnosti s povolením na pobyt v Taliansku vydaným v roku 2019.

image

Parížania v referende rozhodujú o zdražení parkovania pre vozidlá SUV

Podľa denníka Le Parisien muž už pri zatýkaní policajtom spontánne povedal, že chce "zabíjať ľudí". O prípadnom náboženskom motíve svojho činu sa nezmienil.

Vyšetrovateľom povedal, že 1. februára pricestoval vlakom z Talianska do Francúzska práve preto, aby "spáchal svoj čin".

Jeho útok na jednej zo siedmich veľkých železničných staníc a hlavných cestovných uzlov vo francúzskom hlavnom meste si vyžiadal troch zranených. Jeden z nich je stále v ohrození života, doplnil Le Parisien vo svojej správe z nedele.

Parížska prokuratúra začala útok na železničnej stanici Gare de Lyon vyšetrovať ako pokus o vraždu. Kauzou sa však zaoberá aj protiteroristická prokuratúra.

01 - Modified: 2024-04-26 18:58:47 - Feat.: - Title: Francúzsko a Nemecko podpísali dohodu o spoločnom vývoji tanku novej generácie 02 - Modified: 2024-04-26 09:08:52 - Feat.: - Title: Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v apríli nečakane zhoršila 03 - Modified: 2024-04-26 09:00:05 - Feat.: - Title: Francúzsko hrozí ďalšími sankciami voči radikálnym izraelským osadníkom 04 - Modified: 2024-04-25 19:11:11 - Feat.: - Title: Zomrel francúzsky režisér Laurent Cantet, držiteľ Zlatej palmy z Cannes 05 - Modified: 2024-04-25 18:28:00 - Feat.: - Title: Macron vo štvrtok vyzval Európanov, aby boli ambicióznejší a uskutočnili reformy
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 16:56