StoryEditor

Takmer všetci hudobníci z našej scény majú aj normálne zamestnanie, hovorí speváčka známej kapely

10.02.2018, 23:00
O tom, ako na Slovensku funguje hudobný priemysel, sme sa rozprávali so speváčku z Pudingu pani Elvisovej Sylviou "Slivkou" Menyhértovou.

Krehký hlas a rovnako éterický zjav. SYLVIA „SLIVKA“ MENYHÉRTOVÁ (40) spieva odmalička. Kedysi jej ako mikrofón poslúžil mamin sprej, neskôr účinkovala v Zlatej bráne. Dnes je známa hlavne ako speváčka skupiny Puding pani Elvisovej, ale ako sama hovorí, po obrovskej popularite netúži. „Je to tak, ako to má byť,“ tvrdí spokojne. Prečo ich kapelu hrá v podstate len jedno rádio? Z čoho financujú nakrúcanie klipov a nahrávanie albumov? A čo sa zmenilo, odkedy členom kapely pribudli deti?

Spievala si rada už v detstve?
Spievala som vždy a všade. Spomínam si, že som spievala aj cez prestávky medzi hodinami na základnej škole. Raz sa ma spolužiak opýtal, či koncertujem. Až vtedy mi zaplo, že ma môžu počuť aj ostatní (smiech). Ale spýtal sa ma to spolužiak, ktorý si s ďalším chalanom vymysleli svoju abecedu ako vlastný dorozumievací prostriedok. Čiže sme asi viacerí žili na svojej planéte. Téma


Čo si v detstve spievala najradšej? Ľudovky? Alebo hity môjho detstva – Petra Nagya, Kotvalda a Hložka, Darinky Rolincovej?
Klasické odrhovačky, ktoré spomínaš, a k tomu môj najväčší detský idol Mariku Gombitovú. Chcela som byť ako ona.

Mať taký hlas?
Nielen to. Jasné, že som chcela mať jej úžasný hlasový rozsah. Veď Marika je skvelá, má neuveriteľný hlas. Ale tiež som chcela vyzerať ako ona na platni Slnečný kalendár. Byť blond, mať ofinku... No veľmi mi ten styling nešiel...

Koľko si mala rokov?
Päť. Dlho ma to držalo a nevzdávala som sa! Lenže, ako vidieť, nie som ani blond, ani nemám rovné vlasy. Ja a Pino (Peter Ungvölgyi, spevák a klávesista z Pudingu pani Elvisovej, pozn. red.) máme nefalšované kučery. Miloš (Rabatin, spevák, bubeník, pozn. red.) nás volá brčkaví Maďari. (Smiech)

Aj si zaspievaš hity Mariky Gombitovej? Vyznanie? Koloseum?
Kedysi som si zaspievala, dnes už nemám túto potrebu. Načo trápiť susedov? (Smiech) Ale keď som sa hlásila na spevácke súťaže, väčšinou som si vybrala pieseň od Mariky (spieva si V ateliéri duše padá sneh, stratili sa ľudia, nikde niet...).

Čím si túžila byť v detstve? Už vtedy speváčkou?
Už vtedy som chcela byť speváčka. Mamin sprej bol môj mikrofón. Môj st...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = tema, menuAlias = tema, menuRouteLevel0 = tema, homepage = false
18. apríl 2024 21:27