Sledujte nás na Instagrame

@tyzdennik_temaFacebook
22.05.2018, 16:05

Česi a Slováci sú čoraz odlišnejší. Prečo je stále ťažšie robiť spoločné šou?

Veľké televízne šou často dokážu v divákoch vyvolať búrku emócií. Spolu so súťažiacimi sa radujeme, ak postúpia, plačeme, ak vypadnú zo súťaže a sme dojatí pri veľkolepom finále.

Česi a Slováci sú čoraz odlišnejší. Prečo je stále ťažšie robiť spoločné šou?
Zdroj: TV Markíza

„Je to taký emocionálny kokteil,“ priznáva televízny režisér PEPE MAJESKÝ (42). Pod jeho taktovkou vznikajú slovenské i české šou ako SuperStar, Tvoja tvár znie povedome, Hlas či Let´s Dance. Ako sa divákom mieša ten najchutnejší mix emócií? Čo sa mu vybaví pri spomienkach na šou Big Brother a Mojsejovci? A prečo je čoraz ťažšie robiť spoločné šou s Čechmi?

Šou, ktoré režírujete, musia mať istú dávku emócií. Trocha radosti, trocha smútku, trocha konfliktov a hádok, trocha priateľstva...
Momentálne pripravujem najmä veľké talentové šou ako SuperStar či Hlas, alebo zábavné šou ako Tvoja tvár znie povedome. Každá z tých šou je o emóciách, inak by stratili zmysel. Emócie predávajú, pôsobia na ľudí, a preto sa ich tam snažíme dostať. Takže ako ste povedali, je to taký emocionálny kokteil, ktorý sa snažíme namixovať v tej najchutnejšej podobe. Šou je vtedy úspešná, ak sa nám to podarí.

Poznáte dnes už tie správne pomery všetkého? Máte osvedčený recept?
Osvedčený recept neexistuje, pretože každý projekt je iný, a preto v ňom treba mixovať iné emócie. Ak by som to mal zovšeobecniť, dobrá šou by mala mať z každého rožku trošku, ničoho by nemalo byť príliš veľa. Pretože keď je niečoho veľa, začne to byť otravné. Takže emocionálny kokteil mixujeme tak, aby boli všetky emócie vyvážené a dokopy tvorili harmonický celok.

Nenechajte sa obmedzovať

Tento článok je súčasťou exkluzívneho obsahu týždenníka Téma. Pokiaľ si ho chcete dočítať do konca, predplaťte si balík GOLD alebo si nechajte týždenník posielať priamo do vašej schránky.

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.