StoryEditor

Roomster vstúpil do sériovej výroby

03.04.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Škoda Auto uplynulý týždeň začala sériovú výrobu nového modelového radu Roomster v závode v Kvasinách na Rychnovsku. Do konca roku opustí brány závodu najmenej 15-tisíc vozidiel a denná produkcia závodu bude postupne až 190 automobilov.
V tomto roku by Škoda chcela predať 10-tisíc vozidiel. Novinka sa v Česku začne predávať v júni a počas leta postupne aj na ďalších európskych trhoch. Cena Roomstera je stanovená na 339,9 tisíca českých korún. Za túto sumu si bude možné kúpiť verziu s objemom motora 1,2 litra. Základná výbava bude obsahovať napríklad dva čelné a dva bočné airbagy, posilňovač bŕzd s funkciou brzdového asistenta, posilňovač riadenia alebo variabilný systém zadných sedadiel. Firma ponúkne aj Roomster s tromi benzínovými a tromi naftovými motormi, ceny so silnejšími agregátmi zatiaľ neuverejnila.
V budúcom roku by sa mal predaj Roomsterov zvýšiť na 50-tisíc kusov, čo by Škode pomohlo prekonať vlaňajší rekord 492,1 automobilu a preskočiť magickú polmiliónovú hranicu. Kvôli novému modelu firma rozšírila závod v Kvasinách asi za 3,5 miliardy českých korún, najmä v montážnej prevádzke a v zvarovni. Rozjazd výroby Roomsterov prinútil Škodu preorganizovať výrobu a od apríla znížiť dennú produkciu Superbov zo súčasných 91 na 80 vozidiel.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
03. máj 2024 10:50