StoryEditor

Spolupráca Fiatu s Ruskom

26.02.2006, 23:00


Fiat patrí medzi jednu z najstarších pôvodných spoločností v automobilovom priemysle. Od svojho založenia v roku 1899 v Turíne vyrobili v jednotlivých závodoch vyše 85 miliónov osobných a ľahkých úžitkových vozidiel (400 rôznych modelov). Niektoré z nich znamenali zásadný vývojový zlom v automobilovom priemysle. Automobilový sektor spoločnosti Fiat Group v súčasnosti pôsobí po celom svete s nasledujúcimi značkami: FIAT -- je známy svojou ekonomickou hodnotou a inováciami; Lancia (získaná v roku 1969) ponúka prestížne luxusné automobily; Alfa Romeo (od roku 1986) je známa svojimi športovo štylizovanými autami; Maserati (od roku 1992) predstavuje tradičný princíp v histórii automobilov; Ferrari (od roku 1969) mimoriadne populárny vďaka výnimočnému dizajnu, výkonu a luxusu.
Fiat Auto teraz zamieril do Ruska a podpísal zmluvu o montáži modelov Fiat Palio a Albea s firmou Severstal Auto. V Rusku poskladajú nové autá z komponentov vyrábaných v továrni Tofas v Turecku. Prvé montáže sa začnú v regióne Volga v roku 2007 v továrni Severstalu Auto. Je to prvý krok industriálnej spolupráce medzi Fiatom Auto a Severstalom Auto, ktorá otvára možnosti rozšírenia výroby o ďalšie modely vrátane Fiatu Dobló.
Severstal Auto je jedna z najväčších ruských automobilových spoločností. Vlastní známe ruské automobilové značky UAZ a OKA a má najväčší podiel na ruskom automobilovom trhu. Vyrába vozidlá s pohonom všetkých štyroch kolies (SUV UAZ), ľahké nákladné autá a minivany segmente A. Okrem toho je najväčším výrobcom 4- a 8-valcových benzínových motorov s objemom 2,2 -- 4,7 litra.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
01. máj 2024 11:21