StoryEditor

Exkluzívny Urge inšpiruje výkonom

19.11.2006, 23:00

Štúdia Nissan Urge predstavuje dynamické športové vozidlo nabité modernými technológiami a navrhnuté v štýle, ktorý vnáša ducha videohier aj do sveta automobilov. Koncepcia atraktívneho vozidla spĺňa viacero predstáv. Urge má predovšetkým typický nissanovský vzhľad, inšpirujúci výkon, modernú výbavu a v neposlednom rade i športového ducha. Jeho tvorcovia chceli vyjadriť životný pocit potenciálnych zákazníkov, mladých ľudí milujúcich zážitok z počítačových hier, ktorí si kupujú prvé auto. Dizajnéri chceli dosiahnuť aj to, aby Nissan Urge stelesňoval pocit slobody a pôžitku z jazdy na silnom motocykli, pričom by spĺňal najvyššie požiadavky bezpečnosti.
Výsledkom sa stala štúdia, ktorá mala svetovú premiéru na Severoamerickej medzinárodnej výstave automobilov v Detroite v januári tohto roka.

 

Sklená kapota
Urge poskytuje posádke flexibilitu dvoch ergonomických sedadiel plus ďalšieho, ktoré je šikovne umiestnené za sedadlami vodiča a spolujazdca. Exteriér vozidla zaujme masívnou hliníkovou "klietkou" s výrazným hliníkovým stredovým rámom, ktorý sa začína v motorovom priestore a dizajnovo prechádza do stredovej konzoly vozidla. Samotná karoséria má hliníkovú konštrukciu kombinovanú s uhlíkovými vláknami, sklenú prednú kapotu, cez ktorú vidieť výkonný vysoko otáčkový motor, nízkoprofilové delené dvere s priehľadnou spodnou časťou vybavené špeciálnym závesom.
Programovateľné obrazovky
Interiér Nissanu Urge je vybavený odľahčenými pretekárskymi sedadlami s poťahom v kombinácii látky a kože, kompaktným volantom v štýle formuly F1, monitorom s piatimi programovateľnými obrazovkami a so zabudovanou hracou konzolou Xbox 360. Sklápacia obrazovka sa nachádza pod spätným zrkadlom a na ovládanie hry slúži volant a pedále vozidla.
Výkonný motor doplnený 6-stupňovou sekvenčnou manuálnou prevodovkou dodáva Nissanu Urge športový charakter, ktorý je umocnený 9-lúčovými diskami kolies z ľahkých zliatin, brzdami BremboŽ 350Z, 19-palcovými prednými a 20-palcovými zadnými kolesami.

Fotogaléria Nissan Urge

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 11:07