30.06.2003, 00:00

Plechové makety policajtov na rizikových a obzvlášť nebezpečných úsekoch ciest sú podľa ministra vnútra SR Vladimíra Palka dobrá vec a v ich rozmiestňovaní bude rezort pokračovať. "Okolo jednej pravidelne prechádzam, keď cestujem na letisko do rakúskeho Schwechatu. Aj keď ja neriadim, vždy sa strhnem a inštinktívne dávam nohu z plynového pedála," priznal minister na stretnutí s novinármi v Nitre. Prvú takúto maketu na Slovensku umiestnenú pri Nitre zlodeji ukradli, druhá v Zlatých Moravciach je zatiaľ na mieste. "Ďalšie makety budú také podobné živým policajtom, že zlodej sa môže najmä v zníženej viditeľnosti pokúsiť odpíliť nohu skutočnému príslušníkovi. A to by som mu neradil," varoval jeden z veliteľov dopravnej polície.

Veľmi dobre premysleným reklamným ťahom sa blysol japonský automobilový koncern Toyota. Krátko pred uvedením tretieho pokračovania filmu Terminátor s Arnoldom Schwarzeneggerom v hlavnej úlohe totiž Toyota na americký trh uvedie rovnomenný špeciálny model pick-upu Tundra. Séria Terminátorov 3, nazvaných skrátene aj T3, je limitovaná počtom kusom 850. Terminátora 3 bude možné od 2. júla zakúpiť iba v dvoch farbách -- čiernej a zelenej.

Obyvateľku Saudskej Arábie, ktorá porušila zákaz ženám riadiť auto v kráľovstve tým, že sa preobliekla za muža, pristihli v meste Hail. Príslušníci polície začali ženu z prečinu podozrievať hneď, ako jej vozidlo zastavili na kontrolnom stanovisku.
Policajti ju dopravili do nemocnice a lekárska prehliadka potvrdila, že je ženou, uviedol denník ar-Rijád. Nie je jasné, akému postihu bude čeliť. Ženy v prísne islamskom štáte musia na verejnosti nosiť závoj a pri cestovaní v aute by im mal šoférovať muž.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 18:50