StoryEditor

Nepta: Viac než iba prestíž

09.10.2006, 00:00

Pod názvom Nepta predstavuje svoj nový koncept Renault. V týchto dňoch ho obdivujú aj návštevníci autosalónu v Paríži. Ide o štvormiestny kabriolet, zatiaľ čo priestranný a pohodlný interiér má punc najmodernejšieho cestovného modelu. Nepta je však dynamický štvorsedadlový kabriolet GT, ponúkajúci výkon hodný prestížneho sedanu.
Tvar vĺn na bočných paneloch dáva modelu dojem prúdiacej vody a zvýrazňuje dlhý tvar skeletu automobilu. Tento efekt ešte podčiarkuje špeciálna povrchová hliníková farebná úprava na dolnej časti plášťa, na lapačoch nečistôt a na prednom i zadnom spojleri.
Elektronicky kontrolované LED svetlomety sa automaticky prispôsobujú podmienkam jazdy. Smerové zaokrúhlené svetlá v tvare bumerangu sú umiestnené vo vrchnej časti svetelného bloku. Automaticky otvárané krídlové dvere sa otvárajú smerom nahor, pričom odhaľujú interiér a motor. Luxusne prívetivý je priestranný interiér. Nepta disponuje všetkými prvkami, ktoré sa nachádzajú v prestížnych modeloch. Palubná doska je jemne naznačená a pôsobí, akoby sa strácala v celkovom poňatí interiéru, zatiaľ čo predné sklo prepúšťa svetlo až k pedálom. Celý priestor je presvietený a pôsobí veľmi čisto.
Nepta ukrýva pod kapotou pozdĺžne umiestnený benzínový motor 3.5 l V6. Výkon 420 koní a zrýchlenie za 4,9 sekundy sú dostatočne výrečné parametre. V spojení so sedemstupňovou automatickou prevodovkou a impulzným ovládaním na volante kombinuje tento benzínový motor s priamym vstrekovaním nadštandardnú silu a významnú úroveň redukcie spotreby.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 02:47