StoryEditor

Nové noblesné štvordverové kupé Grand Turismo

28.05.2007, 00:00

Najväčší nemecký producent luxusných vozidiel -- automobilka BMW -- predstavuje štúdiu noblesného štvordverového kupé, ktoré je esenciou všetkých typických vlastností známej mníchovskej značky. Predstaviteľ nového segmentu trhu si zakladá na atletickom, dynamickom vzhľade, priestrannej kabíne s miestom pre štyri osoby a špičkovej technike.
Cestovanie prvou triedou
BMW Concept CS je svojimi impozantnými rozmermi až nezvyčajne veľké auto. Jeho dĺžka je 5,1 metra, šírka v oblasti spätných zrkadiel viac než 2,2, ale vysoké je len 1,3 metra. Rázvor osí jeho náprav má hodnotu 3,14 metra, čo napovedá, že karoséria jazdiaca na dvadsaťjedenpalcových kolesách je skutočne priestranná. Dizajn interiéru je unikátnou kombináciu luxusu so športovou eleganciou. Dominantné sú čisté štylistické línie. Celá prístrojová doska i vnútorné výplne dverí sú ručne obšité kožou, elektroniku dizajnéri citlivo začlenili do celku. Neruší vzhľad a ovláda sa pomocou jediného združeného ovládača, takzvaného kontrolera.
Musíme si počkať
Presný termín predstavenia sériovej podoby Concentu CS nie je zatiaľ známy. Podľa našich odhadov by to malo byť v priebehu dvoch rokov. Pokiaľ ide o pohonné jednotky, luxusné štvordverové kupé príde na trh určite aj s päťlitrovým desaťvalcom odvodeným od modelu M5/M6 a neskôr iste aj s dvanásťvalcom a základným osemvalcom. Uvažuje sa dokonca aj o dieselovej motorizácii. Všetky agregáty budú sprevodované automatickou prevodovkou s možnosťou sekvenčného radenia a nové mníchovské GT bude mať poháňanú (ako inak?) zadnú nápravu.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. máj 2024 21:25