StoryEditor

Za volantom nového AMG bude žena

26.03.2007, 00:00

Predseda Predstavenstva DaimlerChrysler AG Dieter Zetsche predstavil na ženevskom autosalóne nový Mercedes-Benz triedy C AMG. Pretekársky špeciál bude mať premiéru na nemeckom Hockenheime už 22. apríla, a to v pretekoch DTM. Pilotovať ho bude dvadsaťštyriročná Susie Stoddartová. Na rovnakých vozidlách budú počas tohtoročnej sezóny na medzinárodných pretekoch jazdiť aj piloti Bernd Schneider, Mika Häkkinen, Bruno Spengler a Jamie Green.
Nový Mercedes-Benz triedy C AMG predstavuje rovnako ako pri sériovom vozidle tretiu generáciou tohto modelu. Jeho predchodcovia sa vďaka 54 víťazstvám v 106 pretekoch, na ktorých sa do roku 2006 zúčastnili, stali najúspešnejším vozidlom s trojcípou hviezdou a zároveň najúspešnejším vozidlom majstrovstiev cestných automobilov vôbec.
Nový Mercedes-Benz triedy C pre majstrovstvá cestných automobilov, ktorý vznikol v dielni špecialistov AMG, poháňa benzínový agregát V8 4 l. Jeho motor má 90-stupňový uhol valcov, štyri ventily na valec a disponuje výkonom 350 kW, čo je 476 koní. Krútiaci moment dosahuje maximum 500 Nm. Auto prešlo dôsledným vývojom zameraným hlavne na výdrž, dynamiku a ľahkú ovládateľnosť.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
21. september 2024 14:38