StoryEditor

Nové logistické centrum v Bratislave

16.05.2006, 00:00

Príchod nových investorov, rozvoj priemyslu, ale aj maloobchodnej siete, si vyžaduje budovanie nových logistických centier, ktoré budú ponúkať služby na úrovni, porovnateľnej s vyspelým servisom v západoeurópskych krajinách. "V novembri 2005 sme začali s výstavbou nového logistického centra v Bratislave", uviedol Tibor Majzún, riaditeľ cargo-partner SR, s.r.o. "Skladové priestory s celkovou plochou viac ako 8 000 m2 a kapacitou 14 000 paletových miest poskytnú súčasným, ako aj novým zákazníkom, moderné skladovanie na najvyššej úrovni."

cargo-partner touto investíciou v objeme 6,5 miliónov eúr prispeje aj k naplneniu potrieb zahraničných investorov. Ako dcéra medzinárodnej spoločnosti s ústredím v Rakúsku pôsobí na našom trhu od roku 1993 a v súčasnosti je jednou z najväčších špedičných firiem na Slovensku, ktoré poskytujú outsourcing logistiky a skladovacích priestorov.

"Sme súčasťou medzinárodnej nezávislej spoločnosti s vedúcim postavením v strednej a východnej Európe a silným finančným ratingom", hovorí Tibor Majzún. Prepravné služby, ako aj integrovanú logistiku, zabezpečujú vlastné pobočky v 13-tich európskych krajinách s vyše 800 zamestnancami." Na Slovensku cargo-partner dosiahol dynamický rast a zvyšujúci sa trhový podiel vďaka poskytovaniu leteckej, námornej a cestnej prepravy pre medzinárodných a domácich zákazníkov, služieb zameraných na optimalizáciu skladovacích kapacít a outsourcingom logistiky.

Jednou z konkurenčných výhod cargo-partner je špecializovaný servis, poskytovaný kvalifikovaným personálom. Tovar je umiestnený v skladoch podľa podmienok, aké si daný sortiment vyžaduje. K dispozícii sú chladené i zateplené priestory, sklady s najvyššou úrovňou bezpečnosti, či dočasný colný sklad. Skladová evidencia sa uskutočňuje prostredníctvom skenovania čiarových kódov, ktorými sú označené všetky zásielky. Zákazník dostáva on-line informácie o pohybe tovaru a stave zásob. V prípade potreby je možnosť zabezpečiť balenie tovaru a poskytnúť palety na prepravu.

Komplexnosť poskytovaných služieb a dobrá spolupráca so zahraničnými investormi umožnila v roku 2003 zriadiť druhú pobočku v Košiciach. Koncom minulého roka sa cargo-partner stal výhradným colným deklarantom spoločnosti KIA Motors Slovakia všetkých zásielok, určených pre výrobu na Slovensku, čo umožnilo v decembri 2005 otvoriť tretiu pobočku v Žiline. Spolupráca so spoločnosťou KIA Motors Slovakia sa od apríla tohto roka rozšírila aj o služby v leteckej doprave, kde je cargo-partner jej povereným špeditérom.

"Dnešný globálny svet si žiada nové modely a nové podnikateľské prístupy, založené na pružnosti, dlhoročnom partnerstve a know-how. Ich budúcnosť vidím v outsourcingu skladovacích služieb a logistiky, pretože si čoraz viac vyžadujú dodatočné náklady a špecializáciu. Pre podniky je výhodnejšie presunúť tieto činnosti na spoločnosť, akou je cargo-partner. Naše nové logistické centrum v Bratislave im bude tieto služby poskytovať na najvyššej európskej úrovni", dodal Tibor Majzún.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
21. september 2024 10:20