StoryEditor

Meriva zbiera ocenenia

21.12.2003, 23:00

Švédsky magazín Motorföraren udelil nedávno modelovému radu Opel Meriva titul Rodinné auto roka. Jury súťaže tvorilo jedenásť motoristických publicistov z najvýznamnejších švédskych denníkov a motoristických časopisov, ktorí pri svojom hodnotení množstva kandidátov na rešpektovaný titul posudzovali najmä ich bezpečnosť, jednoduchosť ovládania, ekologickú prevádzku a výšku prevádzkových nákladov v pomere k cene. Meriva patrila vo všetkých kategóriách k najlepším z hodnotených automobilov a náročných novinárov navyše presvedčila prispôsobivým systémom sedadiel, ktorý nevyžaduje pri premene konfigurácie interiéru auta demontáž žiadnych sedadiel. Silnou stránkou Merivy je aj jej vysoká miera aktívnej a pasívnej bezpečnosti. V Nemecku 80 000 čitateľov magazínov Auto Zeitung a TV Movie rozhodlo o tom, že Opel Meriva je automobilom, ktorý svojmu majiteľovi prináša za vynaložené peniaze najviac hodnoty -- v tvrdej konkurencii ďalších 19 modelov rôznych značiek vybojovala Meriva titul Najhodnotnejší automobil roka (Best Value for Money Car of the Year).
A do tretice -- už minulý rok získala Meriva Cenu za dizajn v kategórii veľkopriestorových MPV automobilov od britského Inštitútu automobilových inžinierov, ktorých okrem originálneho konceptu prispôsobivého interiéru zaujal aj atraktívny dizajn karosérie.
Najnovšia informácia sa aktuálne týka aj Slovenskej republiky -- model Opel Meriva sa dostal do finále súťaže Auto roka 2004 na Slovensku.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 13:41