StoryEditor

Scania Irizar PB autobusom roka 2004

26.10.2003, 23:00

Nízka spotreba paliva, vynikajúce ovládanie a estetický dizajn sú kvality, ktoré prispeli k nominácii autobusu Scania Irizar PB na víťaza prestížneho ocenenia Autobus roka 2004.
Je to prvýkrát, čo Scania získala najprestížnejšie ocenenie Autobus roka v oblasti výroby autobusov. Ocenenie sa určuje na základe testu "Coach Euro", v ktorom 14 odborných novinárov z najkvalitnejších periodík o autobusoch v Európe rozhoduje o účasti luxusných diaľkových autobusov v rámci prísneho testovacieho programu. "Ocenenie dokazuje, že máme spolu s naším partnerom Irizar, vysokokvalitný produkt v segmente luxusných diaľkových autobusov," hovorí Robert Sobocki, senior viceprezident Scania autobusov.
"Získať ocenenie Autobus roka je veľkým povzbudením pre európsku autobusovú spoločnosť Scania. Po úplnej reorganizácii prevádzky v posledných rokoch sme teraz na správnej ceste z hľadiska profitu a kapacitného rastu," dodal pán Sobocki.
Porota zvolila Scania Irizar PB Autobusom roka 2004 na základe jeho predností, ako sú nízka spotreba paliva, vynikajúca ovládateľnosť, vysoký štandard pohodlia, prepracovaná filozofia bezpečnosti a estetický vzhľad. Víťazný Scania Irizar PB je štvorhviezdičkový, 12 metrov dlhý, dvojnápravový autokar v prevedení so 44 sedadlami, postavený na podvozku Scania K124 EB s nezávislým zavesením predných kolies a poháňaný 12-litrovým motorom Scania s výkonom 420 koní.
Ocenenie Autobus roka 2004 bude slávnostne udelený spoločnosti Scania dňa 17. októbra počas medzinárodného autobusového salónu Bus World v Belgicku.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
23. apríl 2024 06:24