StoryEditor

Chevrolet bude pokračovať v majstrovstvách cestovných vozidiel

22.10.2007, 00:00

Spoločnosť Chevrolet Europe predĺžila zmluvu s anglickou firmou Ray Mallock Limited, na základe ktorej bude značka Chevrolet aktívna v majstrovstvách sveta cestovných automobilov WTCC (World Touring Car Championship) aj po ukončení tohtoročnej sezóny. Chevrolet vstúpil do šampionátu WTCC v roku 2005 a odvtedy piloti pretekárskych špeciálov Lacetti WTCC dosahovali čoraz výraznejšie úspechy. Od zisku prvých bodov v sezóne 2005 až po niekoľko víťazstiev v tomto roku.
Nemalé ambície
"Aj v budúcich rokoch chceme využívať pozitívne synergie medzi našimi športovými aktivitami a predajom sériových modelov. Vďaka úspechom na pretekárskych okruhoch sa nám darí oslovovať nové skupiny zákazníkov," hovorí Wayne Brannon, šéf spoločnosti Chevrolet Europe.
Úspechy Chevroletu na pretekárskych okruhoch na celom svete sa odrážajú aj v predajných výsledkoch tejto značky na európskom trhu: v roku 2005 (prvom roku prítomnosti Chevroletu na všetkých trhoch) sa v Európe predalo 295-tisíc vozidiel uvedenej značky. O rok neskôr to už bolo 342-tisíc predaných vozidiel, čo predstavuje nárast o 15,8 percenta. A tohtoročné výsledky predaja v Európe sú ešte o 33 percent lepšie než v rovnakom období vlani.
Spolupráca na úrovni
"Predĺženie zmluvy by sa malo vnímať nielen ako náš záväzok voči organizátorom svetového šampionátu WTCC, ale predovšetkým ako výsledok neustáleho zlepšovania našich pretekárskych automobilov, čo je najmä zásluha perfektnej práce tímu Ray Mallock Limited," povedal Eric Nove, manažér športového oddelenia spoločnosti Chevrolet Europe. "Celý tím Ray Mallock Limited je nadšený predĺžením zmluvy o spolupráci so Chevrolet Europe. Vďaka nej budeme už devätnástu sezónu v rade pracovať pre General Motors. Je veľkou výzvou takto tesne spolupracovať so značkou Chevrolet na takom dôležitom programe a byť zároveň súčasťou jej úspechu," uzatvára Ray Mallock, šéf stajne Ray Mallock Limited.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
02. máj 2024 18:20