StoryEditor

Mercedesy pre SAD Nitra

21.12.2003, 23:00

Spoločnosť SAD Nitra, a. s., po predbežnej testovacej prevádzke prevzala dňa 16. decembra 2003 devätnásť nových mestských a prímestských autobusov Mercedes-Benz model Conecto. Tým sa jej vozidlový park doplnil na 27 autobusov uvedenej značky. Prvý autobus mercedes, uspôsobený aj pre prepravu vozičkárov, nasadili v hromadnej doprave Nitry koncom roku 2002. Najazdil už vyše 90-tisíc kilometrov.
"Mercedesy v súčasnosti tvoria 7,8 percenta zo všetkých autobusov SAD Nitra. Zabezpečujú vysoký štandard prepravy a majú ekologické pohonné agregáty, ktoré už vyhovujú norme Euro 3. Určené sú predovšetkým na linky do Topoľčian, Vrábeľ a Zlatých Moraviec. Cestujúci i vodiči nitrianskeho regiónu prijali kladne nové autobusy, ktoré svojou kvalitou i úrovňou ochrany životného prostredia zodpovedajú parametrom EÚ," hovorí generálny riaditeľ SAD Nitra a prezident Zväzu autobusovej dopravy SR Ing. Ján Vrba. O dodávke autobusov Conecto rozhodli zodpovední po medzinárodnom výberovom konaní. Hodnotiace kritériá boli okrem iného: technické parametre, cena, termín dodávok, platobné, záručné a servisné podmienky. Dodávku i predĺženú záruku autobusov Conecto pre SAD Nitra zabezpečila spoločnosť Motor-Car Wiesenthal & Co., (MCW) Bratislava. SAD Nitra a MCW Bratislava pre tieto autobusy začali pripravovať v regióne aj samostatné servisné stredisko.
Obnova autobusového parku začala najmä po privatizácii SAD Nitra a získaní 49-percentného akciového podielu v nej súkromnou spoločnosťou KMV BUS, s. r. o., Bratislava, v novembri 2002. KMV BUS doposiaľ investovala do SAD Nitra vyše 112 miliónov Sk.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 10:36