StoryEditor

Vo svete sa vyrobili už tri milióny modelu Mazda3

13.06.2011, 00:00

Spoločnosť Mazda Motor Corporation oznámila, že kumulatívny počet vyrobených vozidiel kompaktného modelového radu Mazda3 prekročil koncom apríla tohto roka hranicu troch miliónov kusov. Tento míľnik sa podarilo dosiahnuť len po siedmich rokoch a desiatich mesiacoch od začiatku výroby modelu. Nástupca úspešnej Mazdy 323 -- Mazda 3 prvej generácie -- je vďaka tomu dnes najlepšie sa predávajúci model tejto japonskej značky v súčasnom portfóliu osobných vozidiel.

Mazda3 je skutočne globálny automobil, pričom sa vyrába na troch miestach. Autá určené pre Európu sa vyrábajú vo fabrike spoločnosti Mazda Hofu v meste Yamaguchi v Japonsku. Továreň Changan Ford Mazda Automobile (CFMA) v čínskom meste Nanjing a fabrika AutoAlliance Thailand (AAT) zásobujú zvyšný svet. Vozidlá sa predávajú v približne deväťdesiatich krajinách a regiónoch sveta.

Automobil Mazda3 s trojmiliónovým poradovým číslom vyprodukovali vo fabrike Hofu. Bolo to vozidlo určené pre domáci trh (s ľavostranných riadením) -- päťdverový hatchback s motorom MZR-2.0L, systémom i-stop a v bielom farebnom vyhotovení Crystal White Pearl Mica.

Automobil zosobňuje tri elementy DNA svojej značky. Má jedinečný dizajn, funkčnosť a citlivé ovládanie spolu so solídnym jazdným výkonom. Rastúci celosvetový úspech ho vyniesol na post hlavného modelu automobilky Mazda a dnes tvorí až jednu tretinu z celkového predaja vozidiel. Odkedy sa na trhu objavila prvá generácia tohto modelu, auto sa neustále prispôsobovalo dôležitým zmenám v automobilovom priemysle, prevzalo a posilnilo pomyslenú DNA značky, rozvíjajúc výnimočné bezpečnostné prvky a technológie ohľaduplné k životnému prostrediu.

Výkonný manažér Mazdy zodpovedný za oddelenie výskumu a vývoja Hirotaka Kanazawa pri príležitosti prekročenia trojmiliónovej hranice vyrobených kusov Mazdy3 povedal: "Rád by som poďakoval všetkým zákazníkom za podporu a priazeň a ubezpečujem ich, že budeme aj naďalej prinášať popredné ekologické a bezpečnostné prvky, ktoré budú vyvážené pôžitkom z jazdy, výrazne prekonávajúcim očakávania."
Jozef Kavec

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
05. október 2024 04:25