StoryEditor

Nová Laguna od Renaultu bude bezpečnejšia a modernejšia

01.07.2013, 00:20
Autonovinky prinášajú informácie, okrem Renaultu aj o úspešnom crossovery Mitsubishi ASX.

Crossover s logom troch diamantov - Mitsubishi ASX 

Faceliftovaný model Mitsubishi ASX zažil redizajn prednej masky. Jeho jemnejšie črty odrážajú postupnú premenu dizajnérskeho jazyka a vizuálnej identity áut Mitsubishi smerom k masívnemu, bezpečnému a jednoduchému vzhľadu. V tomto duchu sa zmenil aj tvar zadného nárazníka. Facelift tohto crossoveru, modelového roku 2013, sa vyznačuje kopcom ďalších zmien. Tie zahŕňajú najmä nové textílie v interiéri, nové chrómové prvky panelov predných dverí, stredovú konzolu, nové ovládanie voľby režimu pohonu všetkých kolies AWC a hlavne upravenú zadnú viacprvkovú nápravu pre lepšie ovládanie vozidla a jazdný komfort. 

Mitsubishi ASX sa aktuálne ponúka s dvoma variantmi pohonných jednotiek. Efektivitu nafty reprezentuje vznetový motor 1,8 DI-D s výkonom 110 kW/150 k, kultúru chodu benzínu zas zážihový motor 1,6 MIVEC s výkonom 86 kW/117 k. K faceliftu interiéru a exteriéru svojho najpredávanejšieho modelu pridalo Mitsubishi i zmenu jeho cenníka, v rámci ktorého sa teraz cena modelu ASX začína už od 15 tisíc eur.

Dynamická a moderná novinka - Nový Renault Laguna 

Toto auto je na prvý pohľad ľahko rozpoznateľné vďaka LED svetlám pre denné svietenie. Úsporné pohonné jednotky sú šetrné k životnému prostrediu a majú nižšie prevádzkové náklady. V kombinácii s motorom 1,5 dCi 110 dosahuje spotreba iba 4,2 litra na sto kilometrov v prípade modelu Laguna, Laguna Grandtour dosahuje s týmto motorom spotrebu 4,3 litra na sto kilometrov. Motor Energy 2,0 dCi je dostupný vo výkonových verziách 130, 150 alebo 175 koní. Nový Renault Laguna Coupé si bude možné objednať aj s exkluzívnou dieselovou pohonnou jednotku 3,0 dCi V6 s výkonom 240 koní.

Laguna získala nový multimediálny systém s online pripojením, Renault R-Link, ktorý zahŕňa všetky multimediálne funkcie: navigáciu, rádio, telefonovanie cez Bluetooth a audiostreaming. Renault R-Link ponúka taktiež služby týkajúce sa vozidla a široký výber aplikácií stiahnuteľných priamo z vozidla. Tieto funkcie sa ovládajú na veľkom dotykovom displeji s uhlopriečkou 7“ (18 cm) s jednoduchou a intuitívnou ergonómiou, pomocou hlasovej syntézy v niekoľkých svetových jazykoch, alebo pomocou ovládačov pod volantom. Pre skutočné potešenie z jazdy a komfortné riadenie ponúka nová Laguna podvozok 4CONTROL. Systém so štyrmi aktívne riadenými kolesami ponúka dynamické a ešte ostrejšie správaniesa, lepšiu ovládateľnosť pri manévroch, presnosť riadenia a taktiež vynikajúcu úroveň aktívnej bezpečnosti. 

Snímky: Renault, archív Casper Media

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 10:42