StoryEditor

Nový Citroën. Rodinný van s rekordne nízkou spotrebou

15.07.2013, 00:00
Citroën C4 Picasso je prvým kompaktným vanom s čisto spaľovacím motorom, čo zodpovedá spotrebe 3,8 litra na sto kilometrov.


Nový Citroën C4 Picasso zaujme dizajnom. Vplývajú na to predovšetkým možnosti, ktoré sa otvorili vďaka využitiu novej podvozkovej platformy EMP2. Minimalizoval sa predný previs, znížilo sa umiestnenie motora a podlahy a zväčšil sa rozchod. Dizajnér Fréderic Soubirou vytvoril nezameniteľnú bočnú chrómovú líniu v tvare štylizovaného písmena C, čím upriamil pozornosť na bočný profil vozidla. Vytvoril tak novú osobnosť modelu a podčiarkol vnútorný priestor pre pasažierov, ktorým ich vozidlo rozmaznáva tak vpredu, ako aj vzadu.

Plynulá energia vozidla sa odvíja práve od výrazného profilu a svalnato tvarovaných blatníkov. Predná časť sa nesie v duchu nového dizajnového jazyka značky. Štíhle denné svetlomety s LED technológiou opticky predlžujú mriežku chladiča a dopĺňajú ich hneď pod nimi umiestnené aerodynamicky tvarované hlavné svetlomety. Citroën C4 Picasso je prvým kompaktným vanom s čisto spaľovacím motorom, ktorý vypúšťa menej ako 100 gramov emisií CO2 na jeden kilometer. Podpísal sa pod to motor e-HDi 90 Airdream spojený s novou generáciou 6-stupňovej robotizovanej prevodovky, ktorý vypúšťa iba 98 gramov emisií, čo v danej kategórii zodpovedá rekordne nízkej kombinovanej spotrebe 3,8 litra na sto kilometrov. 

Snímka: Citroën 

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 00:14