aeromobil.com
StoryEditor

Slovenské lietajúce auto sa dostáva na nový level. Stavia sa ďalší prototyp

03.04.2016, 19:56

Toto je projekt, ktorý robí Slovensku vo svete obrovskú reklamu a písali o ňom redakcie ako CNN, Guardian či Reuters. Navyše zaujal odborníkov a vedcov a možno raz spôsobí, že tu budeme vyrábať skutočné lietajúce autá. Exkluzívne vám prinášame informáciu, že AeroMobil aktuálne vytvára nový model svojho lietajúceho auta, na ktorom budú pracovať rôzni svetoví inžinieri a ľudia z praxe. Z „malého startupu“ sa tak stáva svetová firma.

„V prvých mesiacoch tohto roka sme doslova poľovali na tých najlepších odborníkov, ktorí nám pomôžu uskutočniť víziu lietajúceho automobilu. Som rád, že sa nám skutočne darí pritiahnuť do nášho skvelého tímu rešpektovaných inžinierov z celého sveta. Všetci potvrdzujú, že náš plán a vízia - dodať na trh inovatívne dopravné riešenie - sú realistické,“ hovorí Juraj Vaculík, spoluzakladateľ a CEO AeroMobilu.

V tíme, ktorý aktuálne pozostáva zo 40 ľudí, sa tak objaví napríklad Hugues Le Cardinal, ktorý viedol Francúzsky národný letecký úrad a v súčasnosti pôsobí v Európskej agentúre pre bezpečnosť letectva. Okrem toho sa Slováci pochválili, že majú človeka, ktorý pracoval na vývoji nového Airbusu A350XWB či nových spolupracovníkov, ktorí pracovali pre svetové automobilky, ako McLaren alebo Land Rover. Tam boli zodpovední za dizajn či techniku.

Ďalším odborníkom s bohatými skúsenosťami je Mikael Olsson, ktorý stál za rôznymi modelmi áut ako BMW 1, BMW Z4 či BMW M6-GT3. Rovnako pôsobil aj v letectve, spoločnosti Eurocopter. Aeromobil dostal k sebe ďalších odborníkov aj z oblasti F1 a výroby motorov.

Všetci noví členovia začali spolupracovať so slovenskou firmou už od začiatku apríla. Aktuálne sa majú zaoberať novým dizajnom a výrobou nového prototypu, ktorý zatiaľ vzniká v počítačovej podobe.

Spoločnosť Aeromobil má v pláne produkovať lietajúce autá napríklad pre americký trh. V minulosti sa zástupcovia spoločnosti vyjadrili, že jeden AeroMobil by mal hodnotu drahšieho športového auta. Ak by spoločnosť uspela bola by v zásade prvou, ktorá by sériovo produkovala obdobný produkt.

01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-19 09:49:19 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 03 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta 04 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 12:39