Nová motoristická relácia známej trojky z Top Gearu.Flickr/Lyndon Bell
StoryEditor

Clarksonova nová šou už má svoje meno, bude tvrdým konkurentom pre "Joeyho" Top Gear

12.05.2016, 19:00
Autor:
mormortajtaj
Obľúbených moderátorov Clarksona, Maya a Hammonda to stálo veľa času a premýšľania, ale fanúšikovia sa dočkali: Nová motoristická show, ktorá konkuruje Top Gearu na BBC, sa bude volať The Grand Tour, čo sa dá preložiť ako "veľká jazda". Spoločnosť Amazon odvysiela prvé diely tento rok na jeseň.

S informáciou prišiel internetový denník The Independent, Clarkson potom názov show potvrdil na svojom Twitteri. Titul novej show má odkazovať na Grand Tour z 18. storočia, kedy sa mladí muži z vyšších tried potulovali po celej Európe a fenomén ich výletov ukončilo až masívne rozšírenie železničnej dopravy.

Show bude mať formát putovnej prehliadky. „GT odvysielame z obrovského stanu, ktorý bude stáť každý týždeň na inom mieste,“ uviedol Clarkson na Twitteri s odkazom na autá typu "gran turismo" (veľké, silné pohodlné kupé pre cestovanie na veľké vzdialenosti). Clarkson posúril fanúšikov, aby ho inšpirovali a dávali mu tipy, kam má show v budúcnosti zavítať.

Novinku okomentoval spôsobom jemu vlastným aj James May: „Stále si myslím, že Nigel by bol pre reláciu lepším menom,“ uviedol na svojom Twitteri. Druhým jeho favoritom bol Roger. „Potrebovali sme meno, a toto sú mená,“ dodal May.

Moderátorská trojka zároveň poďakovala všetkým fanúšikom, ktorí posielali svoje návrhy na názov show a inšpirovali ich. „Mám rád kempovanie, ale toto je ešte niečo iné. Sme ako naši predkovia prieskumníci a priekopníci a objavujeme nové hranice vysielania,“ dodal tretí z tímu Richard Hammond s tým, že sa na motoristické putovanie veľmi teší. Show už má aj svoju facebookovú stránku, kde sa objavili odmietnuté nápady na názov relácie, napríklad Automates. To je slovná hračka, "mate" je v angličtine "kamarát".

Spoločnosť Amazon, ktorá bude šou vysielať, už zaplatila 160 miliónov libier (cca 203 miliónov eur) na prvé tri série relácie. Zatiaľ však nie je jasné, či diely prvej série odvysiela na jeden záťah alebo ich zverejní týždeň po týždni. Oznámenie názvu novej show prichádza zároveň so štartom konkurenčného Top Gearu s novými moderátormi na BBC.

Matt Le Blanc (preslávil sa v seriáli Priatelia) a Chris Evans už zverejnili niekoľko spotov, aby ukázali, kadiaľ sa bude celkom nový Top Gear uberať. Zároveň však už zožali prvú kritiku. Prvý diel očakávanej show BBC odvysiela v nedeľu 29. mája.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-03-31 15:12:52 - Feat.: - Title: Export áut z Južnej Kórey za prvé dva mesiace 2024 prekonal desať miliárd dolárov 03 - Modified: 2024-03-30 12:16:54 - Feat.: - Title: KVÍZ: Zahanbení zostanú aj niektorí experti. Dokážete spoznať autá len podľa dizajnu? 04 - Modified: 2024-03-07 15:46:12 - Feat.: - Title: Predaj osobných áut v Európe v januári vzrástol 05 - Modified: 2024-02-28 12:45:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia poznať všetci vodiči. Zvládnete kvíz bez jedinej chyby?
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 23:45