StoryEditor

Nový Fiat Barchetta v Bologni

29.12.2002, 23:00

Jeden z najkrajších športových automobilov, dvojmiestny roadster Fiat Barchetta, predsa len bude pokračovať vo svojej kariére. Už osem rokov ho možno vídať na cestách a za ten čas si získal množstvo priaznivcov. Na nedávnom autosalóne v Bologni ukázal Fiat "jemný" facelift tejto atraktívnej "žemle".
Novinkou je na prvý pohľad agresívna predná maska s novým dizajnom nárazníkov, do ktorých sú integrované hmlové svetlá. V interiéri pribudne nový volant a čalúnenie sedadiel.
Aj nový Fiat Barchetta je znamením, že taliansky koncern bojuje za svoju budúcnosť. Pred niekoľkými dňami predal koncern americkej investičnej banke Merrill Lynch svoje akcie General Motors takmer za 1,16 miliardy dolárov. Spolu s predajom ďalších spoločností sa tak podarilo znížiť dlh Fiatu vo výške 33 miliárd eur takmer o 6 miliárd.
Pred vyše dvoma rokmi zaplatil Fiat za svoje podiely GM cenu 69 dolárov za akciu, predať musel za cenu 34 dolárov za akciu. Na spolupráci oboch koncernov by sa podľa hovorcov oboch firiem týmto predajom nemalo nič zmeniť.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
23. apríl 2024 16:19