StoryEditor

Významný míľnik obľúbeného SUV. Z bratislavského závodu odišiel už miliónty kus

28.03.2019, 15:10
Z bratislavského Volkswagenu už putoval do sveta v poradí miliónty kus obľúbeného SUV Volkswagen Touareg.

Nový Volkswagen Touareg žne úspech. Nie je sa čomu čudovať, ide o nástupcu veľmi obľúbeného športovo-úžitkového modelu, ktorý dosahuje skvelé jazdné vlastnosti na cestách a taktiež mimo nich.

O pravdivosti týchto viet sme sa mohli presvedčiť pri týždňovom teste najnovšej generácie, ktorá je v každom smere lepšia než jej predchodca. Zmeny nie sú len vizuálne, ale nájdeme ich najmä v digitalizovanej kabíne a v podobe množstva moderných asistenčných systémov.

​Model Touareg sa pritom vyrába exkluzívne v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia, odkiaľ putuje na trhy celého sveta. S jubilejným poradovým číslom milión to však nebude mať novinka k novému majiteľovi ďaleko.

Miliónty Volkswagen Touareg si totiž objednal zákazník z Poľska a jeho želaním bola biela farba, šesťvalcový trojlitrový turbodiesel s výkonom 210 kW, osemrýchlostná automatická prevodovka, elektricky sklápateľné ťažné zariadenie a samozrejme vzduchové tlmiče.

Vozidlo je ešte zabalené v športovej R-Line výbave s čiernym paketom - typickým práve pre tretiu generáciu tohto modelu. Miliónte vozidlo z výrobnej linky slávnostne vyprevadili zamestnanci, ktorí sa podieľali na jeho výrobe.

„Milión vyrobených vozidiel Volkswagen Touareg dokazuje našu technickú odbornosť a kompetenciu, ktorú odovzdávame prostredníctvom našich produktov zákazníkom do celého sveta. Pri tejto príležitosti ďakujem všetkým angažovaným zamestnancom, ktorí sa na tomto míľniku podieľali,“ uviedol Dr. Oliver Grünberg, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo Volkswagen Slovakia.

​Spustenie výroby SUV vozidiel v Bratislave v júni 2002 sa zapísalo do histórie fabriky ako najväčší investičný projekt, ktorý zabezpečil tisícky nových pracovných miest. Dnes schádza z liniek už v poradí tretia generácia modelu Touareg.

„Keď sme sa pred vyše 17 rokmi dozvedeli, že sem príde SUV, boli sme veľmi pyšní. Pochopili sme, o akú veľkú vec ide. Získali sme víziu do budúcna a produkt, o ktorý sa budeme vedieť oprieť,“ zaspomínal si Stanislav Pavlík, zamestnanec, ktorý stál pri zrode prvého aj miliónteho Volkswagenu Touareg.

01 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Otázky, ktoré musia zvládať začiatočníci v autoškole. Pri niektorých zaváhajú i „profíci“ 02 - Modified: 2024-04-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Prvá jazda s novou Daciou Duster. Odolný klasik zdražel a dostal miesto dieselu hybrid 03 - Modified: 2024-04-26 09:06:00 - Feat.: - Title: Návrat Škody k športiakom? Supervýkonná novinka ohromí, má to však jeden háčik 04 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 05 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu
menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
27. apríl 2024 02:24