StoryEditor

Dovolenka vo veľkom štýle. Volkswagen vyrobil luxusný hotel na kolesách

14.08.2018, 11:05
Nemecká automobilka kompletne predstaví nový kempingový automobil na báze modelu Crafter na veľtrhu Caravan Salon 2018 v Düsseldorfe.

V roku 1988 sa predstavil svetu kempingový automobil na báze vtedajšieho modelu Transporter (T3). S viac ako 160-tisíc predanými kusmi sa zapísal do histórie ako nejúspešnejšie vozidlo svojho druhu.

Volkswagen Úžitkové vozidlá však získané skúsenosti, počas troch desaťročí výroby spomínaného modelu, využila pri koncepcii úplne novej verzie Grand California na technickej báze Volkswagenu Crafter.

Interiér novinky nadväzuje svojimi riešeniami na vlastnosti, ktoré urobili z modelu California bestseller. Nájdeme tu totiž skrinky výhradne v bielom vyhotovení, vyklápacie okná na bokoch či veľké stropné okno nad dvojitou posteľou v zadnej časti kabíny.

​Všetky okná "obytnej časti" sú vybavené zdvojenými roletami (sieť proti komárom a zatemnenie) a k dispozícii je v sérii tiež kuchynská linkaa priestranná hygienická bunka s rozmerom 840 x 800 milimetrov. Kempovanie si užijete vďaka sériovej prípojke na vonkajšiu sprchu s nastaviteľnou teplotou vody v zadnej časti.

Nastupovanie a vystupovanie z vozidla uľahčuje elektricky výsuvný schodík pri bočných posuvných dverách, ktorých súčasťou je taktiež dvojdielna sieť proti komárom.

Nechýbajú otočné sedadlá vodiča a spolujazdca vpredu a lavica pre dve osoby v obytnej časti. Veľký jedálenský stôl zabezpečí dostatok miesta pre štyri osoby, ktoré si môžu na plynovom variči s dvoma horákmi uvariť obľúbené jedlá.

Využiť môžu aj 70-litrovú chladničku s mrazničkou, drez, zásuvky, skrinky a výklopné odkladacie schránky pre uloženie potrebných vecí na cestu. Výhodou oproti modelu California T6 je spomínaná hygienická bunka. Okrem toalety je tu aj sprcha či sklopné umývadlo, police na uloženie kozmetiky, držiaky na uteráky a strešné okno na vetranie.

Nádrž na čistú vodu má potom objem 110 litrov a pasažieri nemusia riešiť ani zapínanie svetiel, to je totiž riešené pohybovými senzormi už v základe. Okrem toho si môžu v obytnej kabíne pripojiť svoj smartfón či tablet na bluetooth reproduktor, takže nebudú závislí na infotainment systéme vozidla.

Pozrite si aj náš nedávny videotest štyroch navigácii:

​Bezpečnosť zaistia aj asistenčné systémy ako nôdzové brzdenie, udržiavanie v jazdnom pruhu, asistent pre bezpečnú zmenu jazdného pruhu, asistent pre vyparkovanie, asistent ochrany bokov, parkovací asistent či adaptívny tempomat ACC a cúvacia kamera.

Kompletné predstavenie novinky má prebehnúť na veľtrhu Caravan Salon 2018 v Düsseldorfe, kde Volkswagen Úžitkové vozidlá zverejní tiež termín začiatku predaja a ceny. Jedno je však jasné, v ponuke bude aj pohon všetkých štyroch kolies 4Motion.

01 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta 02 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid 03 - Modified: 2024-04-15 11:40:00 - Feat.: - Title: Číňania dotácie popierajú. Ich autá si držia náskok vďaka inováciám i dokonalej výrobe 04 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 05 - Modified: 2024-04-12 19:06:48 - Feat.: - Title: Auto budú môcť používať len cez týždeň. Nemecký minister dopravy vystrašil vodičov slovami o zákazoch jazdy
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
16. apríl 2024 18:44