StoryEditor

Očakávaný Volkswagen nachytali takmer bez maskovania. Príde aj s novým logom

14.03.2019, 14:18
Predstavenie novej generácie modelu Volkswagen Golf bude tento rok jednou z najdôležitejších premiér v automobilovom priemysle.

Jedna z vôbec najočakávanejších noviniek tohto roka, ak nie najočakávanejšia, na seba opäť upútala pozornosť. V poradí už ôsma generácia nemeckého bestselleru Golf automobilky Volkswagen sa ukazuje na ďalších špionážnych záberoch (titulná fotografia - súčasná generácia modelu VW Golf).

Tentokrát internetom kolujú fotografie takmer úplne nezamaskovanej novej generácie modelu Volkswagen Golf, ktoré na sociálnej sieti zverejnil britský portál AutoExpress.

Pre mnohých možno bohužiaľ, pre iných možno našťastie, bude niesť dizajn novinky skôr evolučné zmeny. Na revolučnú zmenu vzhľadu jedného z najpredávanejších áut v Európe môžeme zabudnúť.

Odlišnosti možno vidieť na predných svetlometoch, ktoré majú iný tvar a grafiku. Upravená bola aj maska chladiča a práve ôsma generácia Golfu má niesť tiež úplne nové logo značky. To má zároveň odštartovať novú kapitolu automobilky. Označenie Golf pritom píše históriu už od roku 1974.

Golf bude stáť na rovnakom podvozku ako jeho predchodca, avšak aj napriek tomu bude nový model širší, dlhší a tiež ľahší. Taktiež bude slúžiť ako technologický základ pre ďalšie lacnejšie modely koncernu - Škoda, Seat či dokonca aj luxusnejšie Audi.

Väčšie zmeny, než je tomu pri karosérii, možno očakávať v interiéri. Ten by mal prejsť zásadnými úpravami, pričom veľkou novinkou bude odlišný volič automatickej prevodovky, plne digitálny prístrojový štít pred vodičom a väčší displej infotainmentu v strede palubnej dosky. Chýbať nebudú ani najmodernejšie asistenčné a bezpečnostné systémy.

Mnohých fanúšikov, ktorí na nový obľúbený Golf čakajú, poteší informácia o väčšej vnútornej priestrannosti a tiež objemnejšom kufre. Pod kapotou budú následne pracovať buď troj alebo štvorvalcové benzínové motory, prípadne úplne nový naftový agregát.

​Počíta sa tiež s pôsobením elektrifikácie a teda s príchodom hybridného pohonné systému, využívajúc 48 V elektrickú sieť. Dohady hovoria aj o možnom predstavení novej automatickej prevodovky, no a nebudú chýbať ani ostré prevedenia Golf GTI či Golf R.

Na odhalenie novej ôsmej generácie modelu Volkswagen Golf si budeme ešte musieť chvíľu počkať. Plánované oficiálne predstavenie by malo prebehnúť zhruba na jeseň tohto roka.

01 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta 02 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid 03 - Modified: 2024-04-15 11:40:00 - Feat.: - Title: Číňania dotácie popierajú. Ich autá si držia náskok vďaka inováciám i dokonalej výrobe 04 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 05 - Modified: 2024-04-12 19:06:48 - Feat.: - Title: Auto budú môcť používať len cez týždeň. Nemecký minister dopravy vystrašil vodičov slovami o zákazoch jazdy
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
16. apríl 2024 15:26