StoryEditor

Elektromobil za menej ako 30-tisíc eur? Volkswagen už spustil predobjednávky aj na Slovensku

09.05.2019, 14:40
Volkswagen už spustil predrezervácie na prvý model svojho nového elektrického radu ID. s označením ID.3.

Nemecký gigant Volkswagen už naplno štartuje svoju elektrickú ofenzívu. Na čele by mal byť práve ľudový elektromobil s značením ID.3, ktorý si už môžu záujemcovia objednávať dokonca aj na území Slovenska. Špeciálny model ID.3 1ST, ktorý bol špeciálne nakonfigurovaný práve pre predpredaj, má bohaté  vybavenie a je limitovaný na 30-tisíc vozidiel. 

Automobilka vybavila edíciu ID.3 1ST batériou strednej kapacity, pri ktorej sa predpokladá najväčšie rozšírenie medzi zákazníkov. K dispozícii sú však celkom tri voliteľné kapacity batérie, ktoré budú umožňovať dojazd novinky od 330 do 550 kilometrov podľa nového cyklu WLTP.

​Kým základná cena ID.3 s najmenšou verziou batérie sa bude začínať pod hranicou 30-tisíc eur (odporúčaná cena s DPH), zvláštny model ID.3 1ST bude dostupný za menej ako 40-tisíc eur s dojazdom podľa WLTP až 420 kilometrov. V obidvoch prípadoch ide však o cenu bez štátnej subvencie.

Zaujímavosťou je, že batérie aj samotné vozidlo sa budú vyrábať neutrálne z hľadiska emisií oxidu uhličitého dôsledným využitím energií z obnoviteľných zdrojov. Výroba úvodnej verzie ID.3 1ST bude spustená podľa plánu, už koncom roka 2019 a prvé vozidlá budú dodané zákazníkom v lete budúceho roka.

„Spustením paneurópskeho predpredaja modelu ID.3 sa elektromobilita Volkswagen stáva realitou pre zákazníkov. Od dnes sa na nej môže podieľať každý,“ povedal Jürgen Stackmann, člen predstavenstva značky Volkswagen pre predaj, marketing a popredajné služby na uvádzacom podujatí v DRIVE Volkswagen Group Forum v Berlíne.

„Modelom ID.3 otvárame tretiu hlavnú kapitolu strategického významu v histórii našej značky, nasledujúcu po modeloch Chrobák a Golf. S ID.3 sme urobili elektromobil vhodný pre masovú mobilitu. Spočiatku chceme elektrifikovať Európu modelom ID.3 a potom ostatné regióny ďalšími elektrickými modelmi radu ID., ktoré budú nasledovať v blízkej budúcnosti,“ dodáva Stackmann.

Novinka ID.3 1ST bude dostupná v štyroch farbách a troch verziách. Všetky verzie majú veľké kolesá a bohaté sériové vybavenie: mnoho komfortných prvkov, vrátane hlasového ovládania a navigačného systému, ID.3 1ST Plus má navyše špičkové LED svetlomety IQ. Light a dvojfarebnú karosériu či interiér a ID.3 1ST Max má následne veľké panoramatické strešné okno a inovatívne prvky ako head-up displej s rozšírenou realitou.

​Na mnohých trhoch bude ostrý predpredaj spustený ihneď po svetovej premiére modelu ID.3 na frankfurtskom autosalóne v septembri. Potom budú môcť záujemcovia uzavrieť záväznú objednávku na niektorú z troch verzií zvláštneho modelu ID.3 1ST u preferovaného predajcu Volkswagen.

Dovtedy môžu záujemcovia kedykoľvek zrušiť svoju aktuálnu rezerváciu bez akejkoľvek finančnej sankcie a výrobca im okamžite vráti rezervačný poplatok vo výške tisíc eur.

Predpredaj je momentálne spustený v celkom 29 európskych štátoch, pričom najdôležitejšími trhmi sú pre elektrický Volkswagen ID.3 v Európe napríklad Nórsko, Nemecko, Holandsko, Francúzsko, Veľká Británia a tiež Rakúsko. A ambície? Volkswagen plánuje dodávať zákazníkom priemerne vyše 100-tisíc taktýchto vozidiel ročne.

01 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 02 - Modified: 2024-04-17 16:00:00 - Feat.: - Title: Zistenie HN: elektrické Porsche v Bratislave sa už vyrába. Fabrika aktuálne pracuje na „vychytávaní múch“ 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 12:18