StoryEditor

Honda potvrdila meno svojho mestského elektromobilu. Pripravuje však aj ďalšiu novinku

10.05.2019, 12:20
Značka už oficiálne potvrdila označenie pripravovaného elektrického modelu.

Japonská automobilka Honda pokročila vo svojej stratégii „Electric Vision“ určenej pre Európu potvrdením názvu svojho vôbec prvého plne elektrického mestského vozidla.

Zároveň prišla s oznámením, že najnovšia generácia modelu Jazz bude k dispozícii v ponuke aj s hybridným pohonným ústrojenstvom a tiež inteligentnou technológiou multimodálneho pohonu (i-MMD).

Tá by mala pozostávať z dvoch elektrických motorov, benzínového agregátu s Atkinsonovým cyklom a tiež z inovatívnej priamej prevodovky.

Stratégia Hondy s označením „Electric Vision“ znamená, že v blízkej budúcnosti bude mať sto percent predaja značky v Európe elektrifikované hnacie ústrojenstvá. Konkrétne má ísť o víziu do roku 2025.

​Pripravovaný elektrické automobil získal oficiálne označenie Honda e, pričom v Ženeve bol predstavený jeho sériový prototyp. Ide o prvý model značky Honda, ktorý využíva špeciálnu EV platformu a svojim dizajnom či technológiou znamená odvážny krok vo vývoji automobilov.

Kompaktný elektrický automobil má poskytovať jazdné charakteristiky značky Honda, ktoré ešte zvyšuje športový formát s pohonom zadných kolies a taktiež pokročilé elektrické hnacie ústrojenstvo.

Honda e už dodnes prijala vyše 22-tisíc vyjadrení záujmu z celej Európy. Hybridný systém i-MMD, ktorý sa bude dodávať v ďalšej generácii obľúbeného hatchbacku Jazz, si už po celej Európe získal mimoriadne uznanie za dosiahnutú účinnosť v reálnom svete a kultivovanosť v úplne novom modeli CR-V s prívlastkom Hybrid.

​Ešte pred dosiahnutím svojho cieľa v oblasti elektrifikácie chce do roku 2025 rozšíriť Honda použitie svojho dvojmotorového hybridného systému i-MMD a prvým dôležitým krokom bude práve jeho zavedenie do segmentu menších mestských automobilov.

Pripravovaná najnovšia generácia kompaktného modelu Jazz bude mať svoju medzinárodnú premiéru už v priebehu tohto roku na blížiacom sa autosalóne v Tokiu koncom októbra.

01 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 02 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 03 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže 04 - Modified: 2024-04-22 13:29:37 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol 05 - Modified: 2024-04-22 09:06:00 - Feat.: - Title: Kým majitelia spia, Tesla vylepšuje. Nová aktualizácia prináša mnohé zaujímavosti
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 07:21