StoryEditor

Škoda chystá nové štýlové SUV. Zarezervovať si už mala hneď niekoľko "podivných" mien

28.04.2020, 13:51
Koncept s označením Vision IN o sebe dáva opäť vedieť. Práve z neho ma totiž vychádzať novo pripravovaný model pre indický trh.

Vlna športovo-úžitkových vozidiel neutícha a svoju pomerne bohatú ponuku v tomto segmente plánuje česká automobilka opäť rozšíriť. Od počiatku SUV ofenzívy sa vydala značka smerom jednotných označení a preto každé vozidlo tohto druhu nesie špecifický názov.

Ten začína výhradne písmenom "K" a končí písmenom "Q". Na našom trhu je to teda Kodiaq, Karoq a najmenší zástupca Kamiq. Keďže prísne emisné limity Európskej únie tlačia výrobcov k čoraz výraznejšiemu presadzovaniu elektrifikovaných áut, musela na tento kolotoč naskočiť aj Škoda.​

Tá uviedla okrem iného už aj čisto elektrické Citigoe iV, plug-in hybridný Superb iV či Octaviu a Octaviu RS s plug-in hybridným pohonom. Prvé od počiatku elektrické vozidlo populárneho SUV segmentu má potom získať i odlišné označenie - končiť síce bude písmenom "Q", avšak začiatok bude zdobiť "E". Podľa doterajších informácií by mal "revolučný" model dostať meno Enyaq.

Nedávno sme vás však informovali o štýlovom kompaktnom SUV koncepte s konvenčným pohonom, ktorý niesol označenie Škoda Vision IN. Novinka ctí aktuálny dizajnový jazyk značky a teda prednú časť zdobia delené svetlomety, ale taktiež masívna maska chladiča či agresívne pôsobiaci "terénny" nárazník. 

Škoda

​Pripravovaný konvenčný model už poodhaľuje tiež svoje sériové označenie, keďže podľa zahraničného webu GaadiWaadi.com si mala automobilka zaregistrovať hneď niekoľko, opäť trochu kontroverzných, označení. Do úvahy teda pripadá najmä označenie Karmiq, Kliq, Konarq a Kosmiq.

Poznamenať však treba, že vozidlo, ktoré vznikne na základoch platformy MQB A0 IN sa ku nám s najväčšou pravdepodobnosťou vôbec nedostane. Ako už dodatočné dve posledné písmenká označenia platformy predznamenávajú, základ a rovnako i sériová novinka bude určená pre indický trh. 

O pohon sa budú starať na tamojšom trhu najmä dva agregáty a to benzínový litrový trojvalec TSI a štvorvalec TSI s objemom 1,5-litra. Model sa bude vyrábať priamo v Indii.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 21:03