StoryEditor

Kontroverzný dizajn i špičkový kinozážitok. Absolútny vrchol od BMW je na Slovensku

21.04.2022, 15:20
Nič lepšie aktuálne v ponuke mníchovského výrobcu nenájdete. Najskôr na trh príde verzia s čisto elektrickým pohonom, ktorú neskôr doplní aj zastúpenie plug-in hybridov či dieselu.

Keď automobilka BMW pred časom predstavila svoju novú generáciu radu 4, rozbehla tým početné debaty ohľadom dizajnu primárne prednej časti. Vtedajšia novinka totiž dostala ako prvá vertikálne orientované ikonické ľadvinky, čím niekoho pobúrila a iných príjemne prekvapila. Hodnotenie dizajnu je vždy subjektívnou záležitosťou a práve "štvorkový bavorák" nás presvedčil, že robiť závery treba až po osobnom stretnutí.

Podobný postup sa opakoval aj po predstavení plne elektrického SUV iX, iba niekoľko dní starého faceliftu X7 alebo horúcej vlajkovej lodi radu 7 a jej elektrického derivátu s označením i7. Nič lepšie pritom aktuálne v ponuke mníchovského výrobcu nenájdete a hoci sa vzhľad spomínaných vozidiel oproti predchodcom revolučne zmenil, po stretnutí naživo v Danubiana Meulensteen Art Museum je dojem z top pých automobilky úplne iný. 

​Úplne nová generácia radu 7 a príchod elektrickej verzie i7 u nás na Slovensku zažíva v podstate európsku výstavnú premiéru, keďže svetový debut si strihla dvojica len v stredu 20. apríla. Okrem tejto dvojice sem značka priniesla aj výrazne modernizovaný rad X7, ale aj umelecké diela v podobe limitovanej série BMW THE 8 X JEFF KOONS a špecifického modelu Re:design iX. 

Výhradne ako hybrid, diesel či elektromobil

Nepochybne najväčšou novinkou bola samozrejme nová generácia radu 7 a príchod i výstavná premiéra jej elektrickej verzie i7. Tá sa v zásade odlišuje iba modrými detailmi či objemom kufra, inak je po vizuálnej stránke v podstate totožná s konvenčnou "sedmičkou". Tu by sa však dalo namietať, keďže novo už tento rad dostanete výhradne s plug-in hybridným, elektrickým alebo naftovým pohonom.

Predstavená top spaľovacia verzia s označením 760i xDrive totiž do Európy nezavíta a bude určená iba pre amerických zákazníkov. Na benzínový osemvalec s asistenciou mild-hybridného systému si teda nechajte zájsť chuť.

Ak túžite po verzii s absenciou nutnosti na...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-19 12:30:00 - Feat.: - Title: Choroba minulého storočia sa vracia v plnej sile. V Česku si už vyžiadala životy, zvýšený počet prípadov nákazy je aj u nás 03 - Modified: 2024-04-19 13:00:00 - Feat.: - Title: Demänovská ľadová jaskyňa je už úplne bez ľadu. Čoskoro pravdepodobne zmenia aj jej názov 04 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 05 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 12:23