17.05.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Vyšetrovacia komisia ukončila technickú expertízu trosiek havarovaného lietadla An-24, pričom doterajšie informácie nepotvrdili technickú poruchu ako príčinu leteckej nehody. Povedal to včera hovorca Ozbrojených síl SR Milan Vanga. "Stále čakáme na výsledky expertíz z oblasti biochémie a psychológie z hľadiska ľudského faktora a jeho možného podielu na nešťastí." Na palube lietadla bolo
43 vojakov, ktorí sa vracali z misie v Kosove. Nehodu prežil jediný vojak. (SITA)

Kandidát KDH
do parlamentných volieb Peter Stach chce vytvoriť prvý virtuálny volebný obvod. Podľa neho je to jedna z mála možností pre mladých ľudí. "Tí nie sú verejne známi a stranícka hierarchia ich odsunula na nepostupové miesta." Tridsaťdvaročný Stach je na kandidátke KDH až na 54. mieste. "Ak sa do môjho projektu zapojí aspoň 7-tisíc ľudí mojej krvnej skupiny, budem úspešný. Stanem sa tak prvým členom parlamentu, ktorý bude poznať svojich voličov." (SITA)

Predseda poslaneckého klubu SMK Gyula Bárdos sa obáva, že ihneď po parlamentných voľbách sa vytvoria rôzne skupiny nezávislých poslancov. "Potom sa štát a NR SR nebudú riadiť volebnými výsledkami, ale takýmito skupinami, čo je veľmi nebezpečné." Zdôraznil, že tento fenomén môže vplývať aj na ľudí, ktorí sa budú k voľbám správať apaticky. (SITA)

Štatistický úrad SR je pripravený na spracovanie výsledkov hlasovania v júnových voľbách. Prvá plošná skúška sa realizuje na ôsmich krajských správach úradu, každá bude simulovať prácu dvoch obvodných komisií, teda simulované výsledky budú v 16 obvodoch. Na skúšku, ktorá sa začala o 8.00 hodine a skončí sa popoludní, úrad použil názvy 21 zaregistrovaných strán. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. máj 2024 07:14