StoryEditor

ST kúpil Zoznam a Zoznam Mobile

19.08.2005, 13:23
Autor:
TASRTASR
Slovak Telecom podpísal v stredu akvizičné zmluvy, týkajúce sa spoločností Zoznam, s. r. o., a Zoznam Mobile, s. r. o. Na ich základe nadobudne 90-% obchodný podiel v spoločnosti Zoznam a 100-% obchodný podiel v spoločnosti Zoznam Mobile. Zmluvné strany predpokladajú, že celá transakcia sa uskutoční v auguste.

Slovak Telecom (ST) podpísal v stredu akvizičné zmluvy, týkajúce sa spoločností Zoznam, s. r. o., a Zoznam Mobile, s. r. o. Na ich základe nadobudne 90-% obchodný podiel v spoločnosti Zoznam a 100-% obchodný podiel v spoločnosti Zoznam Mobile. TASR o tom dnes informoval hovorca ST Radoslav Bielka.
Zmluvné strany predpokladajú, že celá transakcia sa uskutoční v auguste. "Kúpou oboch spoločností ST zaujme silnú pozíciu na rýchlo rastúcom trhu, ktorý vhodne dopĺňa tzv. core biznis ST najmä v oblasti poskytovania internetových služieb a obsahu. ST tak bude ponúkať služby s výrazne vyššou pridanou hodnotou, ako je pripojenie na internet a zároveň vytvorí dobré predpoklady pre zavedenie služieb "triple-play" - spojenia prístupu na internet, hlasových služieb a obsahových služieb, vrátane videa," uviedol vedúci odboru rozvoja nového podnikania ST a manažér projektu akvizície Peter Helexa. Záujmom ST bude nechať pôsobiť firmy samostatne ako dcérske spoločnosti tak, aby čo možno najviac využili svoju flexibilitu, ktorá je pre tento typ podnikania potrebná.
"Pre spoločnosti Zoznam a Zoznam Mobile je vstup ST kľúčovým zlomovým bodom v ich histórii. Dokonca si dovolím tvrdiť i v histórii slovenského internetu. Veríme, že vstupom ST sa naše možnosti rozšíria aj vďaka jeho vplyvu na slovenskom trhu," povedal konateľ spoločností Zoznam a Zoznam Mobile Lukáš Alner.
V súčasnosti pripravujú Slovak Telecom, Zoznam a Zoznam Mobile spoločnú stratégiu spolupráce na trhu. "S takto silným zázemím budeme schopní plne rozvinúť potenciál nášho portálu a ponúknuť našim užívateľom vyššiu kvalitu služieb či obsahu, ktoré sme doteraz nemohli vyvíjať vzhľadom na vysoké vstupné investície a špecifické know-how. Zároveň vidíme množstvo synergií pre našich užívateľov a klientov ST," dodal Alner.
Zmluvné strany sa dohodli, že ďalšie podrobnosti a plány s najnavštevovanejším internetovým portálom na slovenskom trhu nebudú v súčasnosti podrobnejšie špecifikovať.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 00:18