StoryEditor

Saddám je ochotný obetovať život za Arabov a za skončenie okupácie Iraku

22.08.2005, 13:27
Bývalý iracký prezident Saddám Husajn je pripravený obetovať sa pre Arabov a pre ukončenie okupácie jeho krajiny. Uvádza to v liste, ktorý Medzinárodný výbor Červeného kríža odovzdal nemenovanému Saddámovmu priateľovi v Jordánsku.

Bývalý iracký prezident Saddám Husajn je pripravený obetovať sa pre Arabov a pre ukončenie okupácie jeho krajiny. Uvádza to v liste, ktorý Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK) odovzdal nemenovanému Saddámovmu priateľovi v Jordánsku.
"Obetujem svoju dušu a samotnú existenciu za arabskú vec a oslobodenie našej vlasti od zahraničnej okupácie," napísal zosadený diktátor v liste prísne scenzurovanom americkou armádou, ktorá ho v súčasnosti zadržiava.
Saddámova rodina, ktorá k nemu nemá prístup od jeho zadržania koncom roku 2003, sa sťažuje, že vo všetkých jeho listoch je veľká časť textu vyškrtaná a scenzurovaná.
Ako ďalej tvrdia príbuzní exprezidenta, jeho právnik im hovorí, že Saddám trávi veľa času čítaním Koránu a stal sa z neho zanietený moslim.
Pre mnohých Arabov je Saddám symbolom arabskej pýchy a odporu voči USA.
"Môj brat, miluj naše obyvateľstvo, miluj Palestínu, miluj náš národ, nech žije Palestína," napísal v liste bývalý prezident, ktorý dlhodobo chváli palestínskych militantov vykonávajúcich samovražedné útoky na izraelské ciele.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 15:04