StoryEditor

Kašický trestal za výbuch v Novákoch

15.03.2007, 23:00
V dôsledku tragického výbuchu v Novákoch už padli prvé hlavy v rezorte obrany. Minister František Kašický odvolal vedenie Vojenského opravárenského podniku.

V dôsledku tragického výbuchu v Novákoch už padli prvé hlavy v rezorte obrany. Minister František Kašický odvolal vedenie Vojenského opravárenského podniku. "Bol som rozčarovaný z ich činnosti po výbuchu." Jozefa Beráka na čele podniku vystriedal doterajší technický riaditeľ Ján Lasab. Dnes už bývalý člen predstavenstva Ivan Roštár tvrdí, že takýto postup očakával. "Vedeli sme, že môžeme čakať rôzne scenáre - aj tento. Nevidím v tom žiadny problém," reagoval pre HN.
Stolička sa však začína triasť aj pod samotným ministrom. Jeho odvolanie chce iniciovať SDKÚ-DS, dnes chce získať aj hlasy svojich opozičných partnerov zo SMK a KDH. "Pán minister zanedbal viaceré svoje povinnosti," tvrdí šéf SDKÚ Mikuláš Dzurinda. Exministri obrany Juraj Liška a Martin Fedor tvrdia, že Kašický znefunkčnil všetky kontrolné mechanizmy. "Tieto tvrdenia nie sú ničím podložené," háji sa minister.

01 - Modified: 2003-05-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kvarteto, ktoré nejde proti NATO
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 10:48