StoryEditor

Polícia bude Ladislava R. a Ernesta V. vyšetrovať na slobode

27.11.2006, 13:29
Autor:
TASRTASR
Polícia bude vyšetrovať podnikateľa Ladislava R. a právnika Ernesta V. na slobode. Krajský súd v Bratislave zamietol sťažnosť prokurátora voči rozhodnutiu okresného súdu, ktorý 20. novembra nezobral oboch do vyšetrovacej väzby.

Polícia bude vyšetrovať podnikateľa Ladislava R. a právnika Ernesta V. na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes totiž zamietol sťažnosť prokurátora voči rozhodnutiu okresného súdu, ktorý 20. novembra nezobral oboch do vyšetrovacej väzby. Senát krajského súdu neakceptoval dôvody prokurátora, že by mohli obvinení naďalej pokračovať v páchaní trestnej činnosti.
Polícia obvinila právnika Ernesta V., podnikateľa Ladislava R. a jeho syna Martina z trestného činu vydierania formou spolupáchateľstva. Pre Ladislava a Martina R. je to už druhé obvinenie z vydierania v priebehu posledného mesiaca.
V prvom prípade polícia zadržala Ladislava R. a tri ďalšie osoby 7. novembra a obvinila ich z trestného činu vydierania formou spolupáchateľstva. Údajne mali vydierať účtovníčku jednej z ich firiem a vyhrážať sa jej fyzickým a psychickým násilím. Advokát Ladislava R. Ondrej Mularčík tieto obvinenia poprel s tým, že jeho klienti žiadali od účtovníčky vrátiť peniaze, ktoré im mala ukradnúť.
V druhom prípade na základe výpovede účtovníčky začala polícia vyšetrovanie, ktoré vyvrcholilo podaním obvinenia voči Ladislavovi R. a Ernestovi V. Za ich zadržaním 15. novembra má byť aj trestné oznámenie zo 4. júla tohto roku od dvojice mužov, ktorí na základe objednávky Ladislava R. skupovali na Záhorí pozemky. Predávajúcich však tlačili k nižším cenám a rozdiel si nechávali. Zarobili tak takmer 15 miliónov korún, ktoré od nich Ladislav R. následne žiadal späť. Spísali o tom aj notársku zápisnicu.
Ladislav R. začal podnikať v deväťdesiatych rokoch. V roku 2004 vstúpil Ladislav R. aj na mediálny trh a jeho mediálna skupina vlastní časopis Týždeň, Slovenka, Rádio Jemné melódie a vydáva aj časopis Star. Donedávna pôsobil ako predseda predstavenstva spoločnosti Orange Slovensko, a.s., výkon svojej funkcie však tento týždeň pozastavil, aby kauzy spájané s jeho menom nepoškodzovali spoločnosť Orange.
Ernest V. je známy právnik, ktorý zastupuje aj viacerých politických predstaviteľov. V tohtoročných parlamentných voľbách kandidoval za OKS. V poslednom roku bývalej federácie, od 31. januára do 31. decembra 1992, bol predsedom Ústavného súdu ČSFR. Predtým pôsobil aj ako poslanec Federálneho zhromaždenia ČSFR.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 19:38