StoryEditor

Predaj rádiokomunikácií už je reálny

04.04.2006, 00:00
Predaj rádiokomunikácií sa po rokoch blíži do finále. Dnes už pološtátny Slovak Telekom, ktorému patria obe firmy prenášajúce signál ich čoskoro predá.

Predaj rádiokomunikácií sa po rokoch blíži do finále. Dnes už pološtátny Slovak Telekom, ktorému patria obe firmy prenášajúce signál ich čoskoro predá. Podľa informácií HN by sa predaj týchto firiem - RK Tower a Rádiokomunikácií mohol uzavrieť ešte v tomto roku. V minulosti k nim patrila ešte spoločnosť RK Transmission, tá je však v likvidácii. Návrh užšieho zoznamu možných kupcov rádiokomunikácií vypracovala poradenská firma Wood & Company, vedenie Slovak Telekomu ho však ešte neschválilo.
O rádiokomunikácie, ktoré sa zaoberajú terestriálnym šírením signálu po Slovensku, mal pôvodne záujem štát. Minister dopravy Pavol Prokopovič tvrdil, že podnik by mal kúpiť Fond národného majetku a následne preň nájsť strategického investora. Jeho rétorika sa zmenila vlani v máji, kedy vláde oznámil, že za prijateľnejší považuje predaj oboch firiem priamo konečnému investorovi.
Rádiokomunikácie sú lukratívnym majetkom, ktorý dokáže vyrábať ďalšie peniaze: Napríklad v Česku patria medzi najrýchlejšie rastúce firmy v telekomunikačnom sektore a priamo konkurujú zabehaným operátorom.

01 - Modified: 2003-02-21 08:25:03 - Feat.: 0 - Title: Ukážka tzv. nigérijského listu
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 07:20