StoryEditor

Primátorovi Púchova schválili odmenu vyše 500 tisíc korún

14.12.2006, 14:45
Autor:
TASRTASR
Odmenu vyše pol milióna korún schválilo dnes primátorovi Púchova Mariánovi Michalcovi mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom zasadnutí.

Odmenu vyše pol milióna korún schválilo dnes primátorovi Púchova Mariánovi Michalcovi (nezávislý) mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom zasadnutí.
Zo 14 prítomných poslancov hlasovala proti odmene iba poslankyňa Eva Pagáčová (KDH-SDKÚ). Michalcovi odsúhlasili maximálnu výšku odmeny - 50 percent zo súčtu platov za rok 2006. Primátor 18-tisícového Púchova dostáva plat 85 tisíc korún mesačne. Koncom minulého roka púchovskí poslanci schválili Michalcovi odmenu 467 tisíc korún.
"Keď je niekto v zamestnaní a vykonáva svoju povinnú prácu, tak je hodnotený mesačným platom. V Púchove je toľko biedy, že peniaze sa mohli použiť na niečo iné. Ale je to môj názor, ja proti takémuto kolektívu nič nezmôžem. Nech si ich užije v zdraví," povedala dnes Pagáčová pre TASR. Podľa vlastných slov by odmenu primátorovi dala, ale iba vo výške 30 tisíc korún ako dostal viceprimátor.
Michalec povedal, že si odmenu nenechá celú pre seba a zhruba 25 až 30 percent vyplatenej sumy venuje na mestské štipendium pre študentov a sociálne aktivity. "Ja som vďačný za tú odmenu, bola to pre mňa úplne legitímna a zákonná motivácia. Na druhej strane tak ako každý rok považujem za správne znova sa rozdeliť o časť tej odmeny," dodal. Podľa Michalca si každý môže overiť, čo sa v meste podarilo urobiť.
"Ja keby som bola poslankyňa, tak mu tiež schválim takú odmenu. Mal zásluhu na všetkom, aj na cintoríne, aj všetko dal porobiť," tvrdí dôchodkyňa Emília Dráblová z Púchova. Odmenu si Michalec zaslúži aj podľa Púchovčanky Viery Zemkovej: "Je to dosť peňazí, ale ja si myslím, že on to ešte nejako inak ďalej použije, nielen pre svoju potrebu."
Podľa Púchovčana Zdena Jonáka odmena pre primátora nie je adekvátna. "To je dosť nehorázna suma. Síce vystaval mesto, ale zadĺžil ho miliónmi korún. Nejakú odmenu si zaslúži, ale nie toľko peňazí. Ja by som mu dal 10 tisíc," povedal.
Púchovské zastupiteľstvo dnes schválilo rozpočet na budúci rok, poslanci sa zaoberali aj správou o stave mesta za rok 2006, majetkovými prevodmi a všeobecne záväzným nariadením o dani z nehnuteľnosti. Nové zastupiteľstvo sa prvýkrát zíde 29. decembra. Primátorom po voľbách zostáva Michalec, znovuzvolená bola aj väčšina mestských poslancov.
Odmeny vo výške pol milióna korún schválili v tomto roku aj primátorovi susednej Považskej Bystrice Ľubošovi Lackovičovi (HZDS). Primátor 42-tisícového okresného mesta dostáva plat 88 800 korún mesačne a mestská rada mu počas roka postupne schválila odmeny vo výške 50 percent súčtu platov za prvý až tretí štvrťrok a vo výške 40 percent súčtu platov za posledný štvrťrok tohto roku.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 03:22