StoryEditor

Tip na Mečiara môže priniesť tisícky

18.05.2006, 00:00
Viac než desaťnásobok vkladu môže zarobiť tipujúci, ktorý verí, že premiérom sa po parlamentných voľbách stane Vladimír Mečiar. Ako HN informovala riaditeľka odboru marketingu TIPOSu Viera Krúpová, priemerná výška vkladu na tiket je momentálne tesne nad 1500 korún. Takýto tip na Mečiara môže zarobiť viac než 14-tisíc korún.

Viac než desaťnásobok vkladu môže zarobiť tipujúci, ktorý verí, že premiérom sa po parlamentných voľbách stane Vladimír Mečiar. Ako HN informovala riaditeľka odboru marketingu TIPOSu Viera Krúpová, priemerná výška vkladu na tiket je momentálne tesne nad 1500 korún. Takýto tip na Mečiara môže zarobiť viac než 14-tisíc korún. Najväčším favoritom na budúceho predsedu vlády je Robert Fico (kurz 1,82) -- ten úspešnému tipujúcemu zarobí pri 1500-korunovom vklade len 1230 korún. Slušné šance má na zotrvanie vo funkcii Mikuláš Dzurinda. Rovnaký tip na jeho osobu môže do peňaženky priniesť takmer dve tisícky.
Viac ako budúceho premiéra však ľudia tipujú na celkového víťaza volieb, percentuálny zisk KDH a SNS a či sa dostane Slobodné fórum do parlamentu. Populárny je aj tip na počet strán v budúcom parlamente. "Väčšina hráčov verí, že päťpercentnú hranicu prekoná sedem, alebo viac strán,"hovorí Krúpová.
Podľa kurzov je jasným favoritom parlamentných volieb Smer-SD (kurz 1,09). Tip na túto stranu však veľa nezarobí -- úspešnému tipujúcemu zarobí len deväť korún na vloženú stokorunu. Priemerný tip na víťazstvo SDKÚ-DS tak môže zarobiť 600 korún (kurz 1,4). Väčší risk, ale aj možný vyšší zisk môže prniesť stávka na úspech SMK a KDH. Ak by niektorá z nich vyhrala voľby, tipujúci zarobí 5250, prípadne 7500 korún (pri kurzoch 4,5 a 6,0)

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 19:01