StoryEditor

Fico: Zmluva o výhrade vo svedomí nie je prioritná

02.01.2007, 13:20
Autor:
TASRTASR
Prijatie Zmluvy o výhrade vo svedomí a zákona o registrovanom partnerstve nie je pre premiéra Roberta Fica prioritné. Vníma to ako zástupné témy.

Prijatie Zmluvy o výhrade vo svedomí a zákona o registrovanom partnerstve nie je pre premiéra Roberta Fica prioritné. Vníma to ako zástupné témy.
"Nikdy som neuvažoval na tým, či to bude, alebo nebude prijaté. Ani ma to v danom okamihu netrápi. Trápia ma skôr iné veci - napríklad čo urobíme, keď začneme pomaly dovážať elektrickú energiu, alebo aby sme dodržali záväzok, že budeme tlačiť na monopoly, pokiaľ ide o ceny. Tam chcem míňať energiu a aj ju budem. Ale nie na tieto témy," povedal v rozhovore pre TASR Fico. Pokračoval, že jeho kabinet má úplne iné priority a nikdy nedovolí, aby témy takéhoto typu boli prioritné a preskočili témy zdravotníctva, sociálneho zabezpečenie, dôchodkov, dobrej životnej úrovne. Je presvedčený, že až potom, keď ľuďom dokáže vytvoriť dobrú základňu ich života, sa môže venovať nadstavbovým otázkam tohto charakteru. "Nie som nervózny z tohto, že je nejaká petícia a niekto chce o tom diskutovať. No tak budeme o tom diskutovať. To nebude téma, ktorá by mala Smer-SD dostávať na prvé stránky novín. Sme natoľko skúsení politici uvedomujúci si, že je správne tam, kde neexistuje dohoda nejsť do zbytočných sporov a zbytočných, strastiplných diskusií. Treba nájsť riešenie, ktoré bude vyhovovať. Toto je nie je prioritná téma," konštatoval premiér.
Rovnako aj prijatie zákona o registrovanom partnerstve nie je pre Fica dôležitá téma. Tvrdí, že treba na Slovensku najskôr zabezpečiť ľuďom dobrú životnú úroveň, kvalitnú zdravotnícku starostlivosť i dôchodkové zabezpečenie a potom sa dá diskutovať aj o tejto téme. "Nie je to prioritná vec pre nás. Ak je toto téma zaujímavá pre ľavičiarov v Holandsku, rešpektujem to. Treba sa však pozrieť na priemerný resp. minimálny zárobok v Holandsku a potom si viem predstaviť, že ich to môže trápiť. Toto nepovažujem za tému a nebudem jej venovať ani chvíľku pozornosti," dodal ministerský predseda.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 09:22