StoryEditor

Slovenské weby o MS v ľadovom hokeji v Rusku 2007

29.04.2007, 10:12
Zaujímajú Vás Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2007 a neviete kde hľadať zdroj informácií? My Vám v tom pomôžeme. Prinášame Vám prehľad, tých najzaujímavejších slovenských internetových stránok informujúcich o majstrovstvách v Rusku.









Denne.sk (Atlas.sk)

Spravodajský portál vyhľadávača Atlas.sk - Denne.sk pripravil špeciálnu podstránku venovanú MS v ľadovom hokeji v Rusku. Denne.sk využíva agentúrne spravodajstvo TASR a SITA. Informáciu o vyslanom redaktorovi na samotnej webstránke sa nám nepodarilo nájsť.



odkaz: http://dnes.atlas.sk/ms-hokej-2007/ target=_blank >Atlas.sk







Bleskovky.sk (Nový čas)

Bleskovky.sk sú internetovou alternatívou najpredávanejšieho denníka na Slovensku - Nového času. Bleskovy pripravujú tematické podstránky pri každej väčšej udalosti ani tentokrát, v prípade MS v ľadovom hokeji, tomu nebolo inak. Spravodajský portál využíva okrem vlastného aj spravodajstvo ČTK, TASR a SITA.



odkaz: http://www.bleskovky.sk/se/571/MSHokej2007/ target=_blank >Bleskovky.sk





Aktualne.sk

Vyhľadávač Centrum.sk je na tom podone ako Atlas.sk - Denne.sk. Spravodajstvo Centrum-u nájdete na adrese Aktualne.sk. Podobne ako u ostatných, aj tento portál využíva správy zo SITA. Informáciu o vyslanom redaktorovi sa nám nepodarilo získať.



odkaz: http://aktualne.centrum.sk/sport/ms-2007/ target=_blank >Centrum.sk







HNonline.sk (Hospodárske noviny)

Napriek primárnemu zameraniu Hospodárskych novín na ekonomiku pripravila redakcia podstránku venovanú MS v ľadovom hokeji. Hospodárske noviny využívajú služby SITA a TASR.



odkaz: http://hnonline.sk/?p=k04100 target=_blank >HNonline.sk







Hokej.sk

Pravdepodobne najlukratívnejšou doménou sa môže pochváliť server Hokej.sk. Spravodajstvo pozostáva z agentúrnych správ a správ od "jäzva", o ktorom sa nám nepodarilo získať žiadne ďalšie informácie.



odkaz: http://ms1.hokej.sk/ target=_blank >Hokej.sk







HokejPortal.sk

Jedna z najlepšie pripravených internetových stránok poskytujúcich spravodajstvo priamo z Ruska - tak takýmto prívlastkom sa môže právoplatne pochváliť HokejPortal.sk. V Rusku má vyslaných troch redaktorov, ktorí informujú priamo z dejiska majstrovstiev.



odkaz: http://www.hokejportal.sk/ target=_blank >HokejPortal.sk







Markíza.sk

Napriek tomu, že Markíza nemá zakúpené vysielacie práva na prenos MS v ľadovom hokeji, pripravila pre priaznivcov tohto športu podstránku na Hokej.Markiza.sk. Webstránka však pôsobí chaoticky a akoby nekopírovala ident Markízy. Markíza pre túto príležitosť využila redakčný systém Joomla, ktorý je šírený na základe licencie open source. Na webe sa neuvádzajú žiadne zdroje správ.



odkaz: http://www.hokej.markiza.sk/ target=_blank >Markíza.sk







Pravda.sk

Denník Pravda ponúka možnosť sledovania zápasov v priamom presnose (v textovej podobe). Okrem toho má denník aj podstránku venovanú iba Majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji v Rusku. Internetová stránka pôsobí príjemne a môžeme ju len doporučiť.



odkaz: http://hokej.pravda.sk/sk-hms2007.asp target=_blank >Pravda.sk







Sme.sk

V čase písania tohto článku nebola na hlavnej stránke denníka SME žiadna zmienka o Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji (okrem infografiky a položky menu odkazujúcu na MS). Počas včerajšieho zápasu Slovenska proti Nórsku sa na hlavnej stránke objavil priamy textový prenos z majstrovstiev - podobne ako pri denníku Pravda.sk. Najväčší nedostatok Sme.sk je podľa nás v slabom obrazovom servise, čo je pri takom kvalitnom médiu, akým je denník Sme, na škodu.



odkaz: http://hokej.sme.sk/ target=_blank > Sme.sk







STV.sk

... a dostali sme sa až nakoniec. Posledným webom, ktorý informuje o MS v ľadovom hokeji je internetová stránka Slovenskej televízie. STV získala práva na vysielanie priamych prenosov. Ich prítomnosť na MS dokazuje aj vysoká úroveň spravodajstva. Najväčšou výhodou STV je, že na webstránke televízie môžu užívatelia nachádzajúci sa na území SR sledovať Majstrovstvá sveta online (v priamom prenose).

odkaz: http://www.stv.sk/special/hokej2007/ target=_blank>STV.sk







Metodika - internetové stránky, ktoré sme vybrali do tohto prieskumu sú podľa nás tie najlepšie, ktoré sú na slovenskom internete. Hodnotenia sú subjektívnym názorom autorov a nemusia odrážať reálny stav. Skôr je hodnotenie vytvorené na základe pozorovania a zhliadnutia jednotlivých webstránok. Pokiaľ sme niektoré fakty neuviedli správne, respektíve sme ich neuviedli vôbec, tak za to sa ospravedlňujeme. Všetkým zúčastneným webstránkam v tomto mini-prieskume ďakujeme za ich spravodajstvo z MS v ľadovom hokeji 2007 v Rusku. -red-

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 13:33