StoryEditor

Svetoznáme logá a značky - kvíz

11.05.2007, 14:07
Vedeli ste, že v USA dokážu už dvadsaťmesačné batoľatá rozoznať logo spoločnosti McDonald's? Firemné prvky, či už sú to logá, alebo značky sú jedným z najdôležitejších znakov globálne mysliacich spoločností. Dokázali by ste spoznať značku na základe jej loga? Viac už v kvízoch v článku ...

Našli sme pre vás pár kvízov, v ktorých je tzv. brand-recognizing test - spoznanie značiek na základe určitých znakov. Niektoré zo značiek vám môžu byť menej známe, takže si pri nich jednoducho tipnite.



http://www.logoquiz.net">LogoQuiz.net

V prvom kvíze sa vám postupne zobrazí 20 obrázkov, na ktorých sú buď celé logá bez názvov, alebo len ich časti. Vašou úlohou je v čo najkratšom časovom limite vybrať z piatich možností tú správnu.





http://www.2jdhosting.com/ge/logogame/index.php">2JDhosting.com - Logogame

Druhý kvíz je podstatne ťažší, pretože v ňom nie sú na výber žiadne možnosti. Na identifikovanie päťdesiatich piatich značiek budete zrejme potrebovať internetový vyhľadávač a správne kľúčové slová. Pokiaľ názov značky napíšete správne a stlačíte tlačidlo "Check", kvíz vám potvrdí správnosť tým, že názov už nie je možné zmeniť. Ak názov neuhádnete, stále ho budete môcť zmeniť.



http://www.guessthelogo.com/">GuessTheLogo.com

V treťom kvíze nemusíte hádať názvy. Vašou úlohou je rozoznať, ktoré zo šiestich grafických zobrazení je správne. Na prvý pohľad sa úloha môže zdať jednoduchá, ale logá desiatich internetových značiek sú rafinovane pomenené.





Nakoniec vám ponúkame možnosť stiahnuť si tri súbory (Excel). Princíp kvízov je rovnaký ako v druhom "teste", ktorý sme vám predstavili. Prvý z nich je najjednoduchší, obsahuje 24 zväčša známych značiek, správnosť či nesprávnosť potvrdzuje smajlík. V druhom už musíte hádať 50 značiek alebo maskotov, či ste uhádli vám napovie červený krížik a čierna fajočka. Nakoniec v treťom kvíze musíte uhádnuť 220 (!!!) značiek rozdelených po dvadsať do jedenástich listov. Na dvanástom liste sa nachádzajú správne odpovede, ale nakuknite len ak ste naozaj v koncoch.



LogoKviz1.xls

LogoKviz2.xls

LogoKviz3.xls

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 17:33