StoryEditor

Peniaze opäť zdraželi

26.09.2006, 12:08
Autor:
SITASITA
Základné úrokové sadzby v ekonomike sa od stredy budú zvyšovať. Banková rada Národnej banky Slovenska zvýšila úrokové sadzby o 25 bázických bodov.

Základné úrokové sadzby v ekonomike sa s platnosťou od stredy 27. septembra budú zvyšovať. Ako informoval hovorca centrálnej banky Igor Barát, úrokové sadzby pre dvojtýždňové repotendre, ako aj jednodňové sterilizačné a refinančné obchody pôjdu hore zhodne o 25 bázických bodov. Rozhodla o tom Banková rada (BR) Národnej banky Slovenska (NBS) na svojom utorňajšom rokovaní.
Podľa Baráta sa tak limitná úroková sadzba pre dvojtýždňové sterilizačné repotendre zvýši z pôvodných 4,5 % p.a. na 4,75 % p.a., jednodňová refinančná reposadzba vzrastie z doterajších 6,0 % p.a. na 6,25 % p.a. Jednodňová sterilizačná reposadzba sa zvýši z 3,0 % p.a. na 3,25 % p.a.
Centrálna banka zmenila základné úrokové sadzby v ekonomike už štvrtýkrát v tomto roku. Od začiatku roka totiž BR NBS odhlasovala zvýšenie sadzieb zhodne o 50 bázických bodov vo februári a neskôr v máji, a naposledy v júli, kedy rozhodla o zvýšení úrokových sadzieb pre dvojtýždňové sterilizačné repotendre o 50 bázických bodov a pre jednodňové refinančné obchody o 100 bodov. Sadzby pre jednodňové sterilizačné obchody ostali v júli nezmenené.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 13:18