StoryEditor

Schwechat vyhlásil vojnu Bratislave

18.08.2006, 00:00

Keď nedostaneme bratislavské letisko, tak ho aspoň zničíme v konkurenčnom boji. Zhruba takto zareagoval Schwechat, neúspešný uchádzač o 66 percent Letiska M. R. Štefánika na stredajšie rozhodnutie vlády, že štát od privatizačnej zmluvy odstúpi. Schwechat pritom vyhral tender o väčšinu v bratislavskom aj košickom letisku v konzorciu s rakúskou bankou Raiffeisen Zentralbank a investičnou skupinou Penta.
Rakúšania chcú napríklad zaviesť odbavovacie zariadenia viedenského letiska priamo v Bratislave. Cestujúcich vraj okrem toho zadarmo autobusom dopravia priamo do Schwechatu, prípadne tam autám zo Slovenska odpustia poplatky za parkovanie. Rýchlo rastúcej Bratislave by to mohlo odlákať zákazníkov. "Sme zhrození nedodržaním vyhlásenia slovenskej vlády, že nerozhodne o predaji 66 percent akcii Letiska Bratislava," povedal hovorca viedenského letiska Michael Kochwalter. Podľa zdroja, ktorý nechcel byť menovaný, pritom vraj premiér Robert Fico ešte nedávno Rakúšanom sľúbil, že do privatizácie zasahovať nebude.
Nie veľmi efektívne spravovaný letecký uzol čakajú možno ešte horšie časy, pretože teraz musí z vlastných zdrojov hľadať takmer tri miliardy korún na potrebný nový terminál. Riaditeľ letiska Milan Kajan sa aj napriek tomu potešil takmer stomiliónovým čistým ziskom za prvých sedem mesiacov tohto roka.

01 - Modified: 2003-03-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Premiérová radosť cez bolesti očí
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 09:58