StoryEditor

Policajti rozložili najväčšiu drogovú skupinu na strednom Slovensku

13.11.2006, 14:30
Autor:
TASRTASR
Policajti v piatok rozložili najväčšiu organizovanú skupinu zaoberajúcu sa drogovou trestnou činnosťou na strednom Slovensku. V rámci akcie predviedli 15 osôb, z ktorých 12 obvinili zo zločinu nedovolenej výroby omamných látok.

Policajti v piatok rozložili najväčšiu organizovanú skupinu zaoberajúcu sa drogovou trestnou činnosťou na strednom Slovensku.
V rámci akcie s krycím názvom Legia predviedli 15 osôb, z ktorých 12 vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Deviati obvinení skončili vo vyšetrovacej väzbe, informoval dnes novinárov prezident Policajného zboru SR Ján Packa.
Príslušníci Úradu boja proti organizovanej kriminalite vykonali na území okresov Banská Bystrica, Zvolen a Žiar nad Hronom 14 domových prehliadok a 11 prehliadok nebytových priestorov. Zaistili drogy pervitín, marihuanu a väčšie množstvo finančných prostriedkov.
Páchateľov sledovali už od minulého roka. Šéf skupiny, 35-ročný Stanislav S., zabezpečoval pravidelný prísun drog, najmä extázy a pervitínu. Prostredníctvom ďalších členov skupiny ich posúval k dílerom a potom konzumentom. Časť získaných peňazí za predaj drogy rozdeľoval medzi členov gangu a za ostatné kupoval ďalšie drogy.
Voči ďalším drogovým dílerom zasiahla polícia aj vo štvrtok. V rámci akcie s krycím názvom Viktória zadržali na území okresu Žilina 44-ročného Juraja Š. a 34-ročnú Ruth Š. Obaja chodili v pravidelných intervaloch do okresu Senec nakupovať heroín, ktorým potom distribuovali v okrese Žilina. Heroín nakupovali dva až trikrát týždenne v množstvách od 30 do 60 gramov. Na prevoz drogy využívali odkladací priestor detskej sedačky, v ktorej mala žena svoje päťmesačné dieťa. Pri domovej prehliadke u nich policajti zaistili 43 gramov 9-percentného heroínu, z ktorých bolo možné vyrobiť 191 až 382 jednorazových dávok.
Vo štvrtok polícia zasiahla v rodinnom dome v okrese Senec a zadržala 51-ročnú Štefániu G. Pri domovej prehliadke zaistili 91,73 gramu 9-percentného heroínu, z ktorého bolo možné vyrobiť 413 až 826 obvyklých dávok.
Obvineným hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 21:31