StoryEditor

Valka platí aj Kaliňákov rezort

20.11.2006, 23:00
Vyše deväť miliónov korún. Toľko zaplatilo ministerstvo vnútra za posledných sedem rokov advokátskej kancelárii Valko & Partners za poskytnuté právne služby. Známy bratislavský právnik Ernest Valko, ktorý je spolu s podnikateľom Ladislavom Rehákom obvinený z vydierania, je ešte stále na výplatnej páske ministerstva vnútra.

Vyše deväť miliónov korún. Toľko zaplatilo ministerstvo vnútra za posledných sedem rokov advokátskej kancelárii Valko & Partners za poskytnuté právne služby. Známy bratislavský právnik Ernest Valko, ktorý je spolu s podnikateľom Ladislavom Rehákom obvinený z vydierania, je ešte stále na výplatnej páske ministerstva vnútra. Ako HN informovala Natália Hattalová z tlačového odboru rezortu, advokátska kancelária Valko & Partners zastupuje teraz ministerstvo vnútra v spore s Úradom pre verejné obstarávanie -- ide o nákup budov oddelenia hraničnej kontroly Úradu hraničnej a cudzineckej polície. Vec je momentálne na súde.
Hattalová zdôraznila, že Valkove právne služby boli zabezpečené ešte počas predchádzajúceho vedenia rezortu. Či trestné stíhanie advokáta môže spôsobiť zrušenie zmluvy s Valkovou kanceláriou, zatiaľ nie je isté. "Čo sa týka ďalšieho postupu, ministerstvo vnútra vzniknutú situáciu posudzuje." Advokát uplynulé dni strávil v policajnej cele. Včera Okresný súd Bratislava I. Valka aj Reháka pustil na slobodu. "Sudca zrejme vychádzal z toho, že dôvody väzby nie sú dané," povedal predseda súdu Miroslav Lehoczký.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 10:03