StoryEditor

Konfrontácia so Zákonníkom práce

13.02.2003, 23:00
Nemyslíte si, že súčasťou úsporných opatrení by mala byť aj okamžitá, a nie štvormesačná, výpoveď pracovníkom zodpovedným za momentálny stav v STV?

- Doteraz som dal výpoveď pánovi Materákovi a Jáchimovi a okamžitú výpoveď pánovi Filovi. Navyše som prepustil ďalších dvoch pracovníkov za hrubé porušenie pracovnej disciplíny. Momentálne spolupracujeme s finančnou políciou, pretože nie všetky podpisy na zmluvách znamenajú spáchanie trestného činu. Ak s finančnou políciou na niečo prídeme, bude to znamenať ukončenie pracovného pomeru aj s inými pracovníkmi. Som veľmi tvrdo konfrontovaný so Zákonníkom práce a mám vážne obmedzenia v súvislosti so sankciami voči pracovníkom STV.

O reinžinieringu STV ste hovorili v minulom čase. Znamená to, že STV vyplatila 13 miliónov za projekt spoločnosti Deloitte α Touche úplne zbytočne?

- Projekt pokračovať nebude. Ja mám svoju koncepciu, s ktorou som do STV prišiel. Myslím si, že bývalé vedenie urobilo chybu v tom, že projekt nedokázalo naplniť a urobilo len veľmi málo krokov, ktoré viedli k úsporám. Z tohto hľadiska to nebola efektívna investícia.

Vyvodia sa dôsledky za tento "pármiliónový" prešľap?

- Jediným krokom, ktorý sa dal podniknúť, bol ten, že som zodpovedným osobám zrušil pracovný pomer a dal im výpoveď.

Čo budete iniciovať v súvislosti s pripravovanou zmenou mediálnych zákonov?

- V najbližšej budúcnosti predložím na diskusiu verejnosti aj médiám koncepciu zákona o verejnoprávnych organizáciách. Je to systematickejšie riešenie ako meniť len zákon o STV.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 11:38