StoryEditor

Atlas.sk po prvýkrát s leteckými mapami

21.08.2007, 10:38
Krátko po spustení verejnej betaverzie nového mapového riešenia prináša Atlas.sk ďalšiu dlho očakávanú novinku. V rámci svojho mapového portálu začal ponúkať svojim užívateľom aj ortofoto mapy, respektíve letecké mapy.

V súčasnosti môžu návštevníci využívať letecké zábery z Bratislavy a blízkeho okolia. „Sme si vedomí faktu, že užívatelia by uvítali túto službu nepochybne s celoslovenským pokrytím. No sme súčasne presvedčení, že aj bratislavské letecké snímky sú zaujímavým artiklom, ktorý je na slovenskom webe unikátom a sme naozaj hrdí, že ho užívateľom prinášame práve my,“ hovorí na margo novinky Igor Kalaš, výkonný riaditeľ spoločnosti ATLAS.SK. „Musím v tomto bode tiež pripomenúť, že neustále pracujeme na spracovaní nových mapových podkladov ako aj na rozširovaní funkcionality,“ dodáva Igor Kalaš.

Letecké snímky Bratislavy a okolia sú užívateľom k dispozícii v štyroch mierkach. Ide o mimoriadne kvalitne zábery v rozlíšení cca 58 cm na 1 pixel pri najdetailnejšom zoome. „Okrem samotných ortofoto máp je naším návštevníkom samozrejme k dispozícii aj tzv. hybridná mapa– t.j. mapa, kde podklad je fotografia a na nej sú zobrazene ťahy ciest a popisy ulíc, čo užívateľom značne zjednoduší orientáciu,“ konštatuje produktový manažér ATLAS.SK Marcela Hlavatá.

Satelitné snímky Bratislavy a okolia sú poskytnuté spoločnosťou Eurosense s.r.o. a užívateľom sú dostupné na adrese http://betamapy.atlas.sk.

Zdroj:
Atlas.sk - tlačová správa

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 23:39