StoryEditor

Vlajková loď STV narazila na dno

22.01.2008, 23:00

Sledovanosť Správ STV klesla na historické dno. Reláciu, ktorá je vlajkovou loďou každej televízie, sleduje len každý piaty človek, ktorý má zapnutý prijímač. Verejnoprávne správy sleduje o 120-tisíc divákov menej ako pred rokom. "Po tom, čo Markíza spustila novú reláciu sa sledovanosť večerného spravodajstva STV dostala na historické minimum," vysvetľuje člen Rady STV Miroslav Kollár. V utorok pozeralo Správy STV štvrť milióna ľudí. "To je pod hranicou, keď sa môžeme baviť o zmysle takého spravodajstva."
Bývalý generálny riaditeľ televízie Radim Hreha si vlani nechal vypracovať analýzu spravodajstva STV. Jej autorka Stanislava Benická ako jeden z hlavných problémov označila šéfredaktora Jána Šmihulu. Hreha sa ho zastal, riaditeľa však televízna rada koncom roka odvolala. "Vedenie spravodajstva pripravilo koncepciu, ktorú nedávno zobrala na vedomie Rada STV. Diváci sa detaily dozvedia v pravý čas," tvrdí hovorkyňa STV Želmíra Habánová.
Budúci týždeň pritom bude parlament rokovať o novom zákone o koncesiách. Minister kultúry Marek Maďarič navrhuje, aby koncesionárske poplatky platili všetci, ktorí majú doma elektrickú prípojku. Skupina občanov pritom plánuje petičnú akciu na vyhlásenie referenda s cieľom zrušiť koncesionárske poplatky.

01 - Modified: 2003-07-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Polhodinka pre zdravie
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 23:50