StoryEditor

TV Východ má za sebou prvých 100 dní vysielania

10.09.2007, 17:02
Autor:
TASRTASR
Prvých 100 dní vysielania má za sebou regionálna TV Východ so sídlom v Trebišove, pokrývajúca prostredníctvom káblových rozvodov mestá v Košickom a Prešovskom kraji. Vysielať začala na východnom Slovensku 1. júna, pričom licenciu na televízne vysielanie programu TV VÝCHOD vlastní spoločnosť EAST MEDIA, spol. s r. o.

Náročným divákom ponúkame týždenne štvorhodinový program, v ktorom si nájdu až 17 rôznych druhov relácií v atraktívnom šate s modernou grafikou. Dominuje spravodajstvo, ktoré je obsahovo rozdelené do troch úrovní, a to na regionálne (Noviny TV VÝCHOD), krajské (Magazíny Košického a Prešovského VÚC) a východoslovenské (Spravodajský týždenník východu). Práve na tento projekt sme zvlášť hrdí, pretože vyšiel z iniciatívy TV VÝCHOD a do jeho výroby sú zapojené vybrané mestské a regionálne televízie z celého východného Slovenska, uviedol dnes pre TAS konateľ spoločnosti Imrich Ferko. 

Aj vzhľadom na región, ktorý TV Východ pokrýva, pustia sa do výroby rómskej relácie Kam kráčaš..., ktorá je obsadená aj rómskym moderátorom a redaktorom. Vo vysielaní nechýba kultúrno-spoločenský magazín Kaleidoskop, náboženská relácia Desatoro či hudobná relácia pre mladých Hitparáda východu. V budúcnosti sa chce TV Východ vo väčšom rozsahu zamerať na dokumentárnu tvorbu.

Ročný rozpočet TV VÝCHOD sú tri milióny korún. Približne tretinu sumy pokrývajú peniaze od jednotlivých samospráv, ktoré sa rozhodli prostredníctvom televízie propagovať svoje aktivity. Zvyšok príjmov pochádza z reklamnej činnosti.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 20:17