StoryEditor

Veľký brat do všetkého vidieť nebude

13.12.2007, 23:00
Štát nebude mať plošný, a hlavne neobmedzený prístup k databázam telekomunikačných operátorov. Policajti a tajné služby (SIS a Vojenské spravodajstvo) sa preto nedostanú k osobným údajom občanov v takej miere, ako si pôvodne predstavovali.

Poslanci totiž schválili návrh zákona o elektronických komunikáciách z dielne rezortu dopravy až po viacerých pozmeňovacích návrhoch - napríklad aj na podnet vládnej SNS. "My sme boli za vylepšenie návrhu zákona, najmä pre niektoré citlivé veci. Chceli sme, aby sa ochrana osobných údajov občanov zvýšila," vysvetlil šéf poslaneckého klubu národniarov Rafael Rafaj.
Stopercentne spokojné nemôže byť ministerstvo vnútra, ktoré si chcelo nechať odklepnúť odpočúvanie či možnosť prerušenia prevádzky operátorov. Hovorca rezortu Erik Tomáš však naznačil, že niektoré návrhy ešte mienia predložiť na diskusiu. Naopak, najmladší operátor na slovenskom trhu, Telefónica O2 Slovakia, je presvedčený, že bezpečnosť sa nahrádza byrokraciou - účet nakoniec zaplatí aj tak zákazník, vyhlásil hovorca spoločnosti René Parák.

01 - Modified: 2003-06-29 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Premeny jedného auta
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 03:51